Fisklasagne färsk pasta, samma modisjang som här, utkavlad till lasagneplattor 400 g moraliskt korrekt fisk, typ gråsej 10-15 överblivna champinjoner 500 g spenat en liten påse förvälld mangold som kröp fram ur frysen halv purjolök en ordentlig skvätt colatura d'alici (fisksås) en matsked bottarga eller två (torkad och mald tonfiskrom) någon deciliter turkisk youghurt smör till stekning ost att lägga överst. Rör ner youghurt, colatura och bottarga (nån slags fiskfond kan nog ersätta colaturan och bottargan) 5
Blanda ihop grädde och turkisk youghurt, rör tills det inte är några klumpar. Pastagratäng ala jp 5 portioner pasta/bandspaghettica 300 g rimmat sidfläskca 200 g kassler3 dl grädde2 dl turkisk youghurt eller lätt creme fraiche1 dl chilisås (mitt tillägg)3 msk senapca 2 dl riven ostsalt, peppar och persillade Gör så härKoka pastan nästan klar. 2 dl turkisk youghurt
Tillsätt youghurt för att få såsen tjockare. Köttgryta med champinjonerCa 4 portionerIngredienser500 g fläskfile/kycklingfileer1 gul lök 3 msk sojaSkivade färska champinjoner (6-8)4 dl vispgrädde1 dl turkisk/grekisk youghurtGör så härSkär köttet i bitar och lägg i stekpanna
Serveras gärna med ugnstekt paprika/sivri och matlagningsyoughurt vid sidan av. Bryn lammet och sedan löken och lägg över i en gryta och ta vara på stekskyn av både löken och köttet
Servera med sallad och matlagningsyoughurt. Stycka kycklinglåret i 2 delar och krydda med vitpeppar/salt och bryn tills det får färg och blir halvt genomkokt och lägg undan