Lammläggmed rotfrukter. Servera med sallad. Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Den här kryddiga grytan är lika god att tillagamed både lammkött och nöt. Jag har fått inspirationifrånIndien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombineraolika smaker
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Vispaihop och häll upp i snygga glas och ställ ini frysen. Toppa med färska hallon och servera. 1 vaniljstång. 15 dl rysk yoghurt. 10,5 lime. 11 vaniljstång 5 dl rysk yoghurt 1 dl florsocker 0,5 lime 2 dl färska hallonSkrapa ur vaniljstången och lägg i en skål tillsammansmedyoghurt, florsocker, limezest och några droppar limejuice
Putsa köttet och snitta fettkappan med en vass kniv. Lägg steken i en ugnsform eller långpanna. Hacka örterna grovt och mortla till en grov pasta medliteolivolja och vitlöken
Här är ett bra recept på en festlig och god middagmed något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Tilllammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. För omväxlings skull så är det intelammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skrivinlammsteki sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har viiställetlammskivor och dom kommer från bogen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.