Skär de hela sillfiléerna (matjesill eller löksill) nästan helt igenom, de får gärna hålla ihop. Skala och skiva tunt när den har svalnat, lägg potatisen i en form
12 askar á (200g) matjesill. 12-3 ägg. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarin riven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileerna i bitar Skiva de skalade lökarna tunt Blanda äggoch mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt in i 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat
Finhacka matjesillfiléernaoch hacka ägget. De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Första riktiga semesterdagen, och den började riktigt bra med solsken i morse, så jag passade på att ta en joggingrunda efter frukost
Finhacka matjesillfiléernaoch hacka ägget. Mät upp smör och mjölmix och arbeta i mixer eller för hand till en smulig massa, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihoo till en deg
Säkerligen finns det hur många recept som helst, men såhär gorde jag och gott blev det. Skär allt i små bitar och blanda alla ingredienser i en stor skål
Skär bort kanterna på kavringen och grovhacka de kanterna ochlägg i botten på serveringsglasen. Älskar rätter som man bara kan slänga ihop och detta är en sådan förrätt där man ofta har alla ingredienser hemma