Matjesill och ägg recept

Låda på matjesill

Låda på matjesill

12 askar á (200g) matjesill. 12-3 ägg. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarin riven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileerna i bitar Skiva de skalade lökarna tunt Blanda äggoch mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt in i 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat
Minipajer med matjesill

Minipajer med matjesill

Finhacka matjesillfiléernaoch hacka ägget. De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering
Minipajer med matjesill

Minipajer med matjesill

Finhacka matjesillfiléernaoch hacka ägget. Mät upp smör och mjölmix och arbeta i mixer eller för hand till en smulig massa, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihoo till en deg
En gubbig röra

En gubbig röra

Koka äggoch potatis, låt dem kallna. Då innehöll den bland annat ansjovis och Kalles kaviar. Hacka sill, potatis, ägg, äpple och rödlök
Gittans sillröra

Gittans sillröra

Hårdkoka äggenoch spola dem med kallt vatten. Låt sillen rinna av väl och hacka den fint. Skala äggenoch hacka dem grovt
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Lägg i bröd/smörblandningen och platta ut den i formen. Finhacka matjesillenoch dillen. a avsnittet av Jul med Ernst och jag ska så klart kolla
Gubbröra

Gubbröra

Säkerligen finns det hur många recept som helst, men såhär gorde jag och gott blev det. Skär allt i små bitar och blanda alla ingredienser i en stor skål
Matjesillröra med kavring

Matjesillröra med kavring

Skär bort kanterna på kavringen och grovhacka de kanterna ochlägg i botten på serveringsglasen. Älskar rätter som man bara kan slänga ihop och detta är en sådan förrätt där man ofta har alla ingredienser hemma