På så vis kan man variera ingredienserna i den här salladen i oändlighet och gärna efter vad som finns tillgängligt i säsong (svamp, pumpa, granatäpple, vitkål, rödkål, grönkål, päron, ärtskott, sockerärtor, majs, paprika osv)
Den översta salladen som gjordes idag serverade jag till en vegansk gryta med mathavre till. Vitkålsbilden hittade jag hos den leverantör som kör hem mina matinköp, MatHem
Basen i deras mat är kokta rotsaker, rå- och arborioris, korngryn och ibland mathavre. De får för det mesta antingen rårivna morötter eller vitkål ovanpå sin mat med nyponpulver och kallpressad rapsolja
Quinoa kan bytas ut mot ris, helt bovete , hirs, bulgur, mathavre eller något annat gryn, och istället för gröna linser kan man ta mungbönor, bruna, gula eller röda linser
Koka mathavren enligt instruktionerna på paketet. Strimmla vitkålen. Häll över den kokta mathavren i stekpannan och tillsätt kronärtskockskrämen och vatten
Skölj mathavren. Lägg i lök, kantareller och mathavre. Fräs i ca 3 minuter, lägg i vitkålen och fräs ytterligare i ca 10 minuter tills kålen mjuknat något. 500 g vitkål. 1½ dl mathavre