Mathavre vitkål recept

Fried Mathavre

Fried Mathavre

Fräs vitkål, paprika och vitlök ett par minuter i stekpanna. Tillsätt mathavre och curry och stek i ytterligare några minuter
Kycklingsallad med mathavre!

Kycklingsallad med mathavre!

Stekte en burk svamp, kokade en näve haricoverts, hackade ner selleri, cornicorns, paprika, tomat, färsk vitkål och sallad
Linsgryta med sötpotatis

Linsgryta med sötpotatis

Servera med quinoa, råris, mathavre eller grovt bröd för mer mättnad. Här serverades grytan i stora blad av färsk vitkål för en lite lättare måltid
MATIG SALLAD

MATIG SALLAD

På så vis kan man variera ingredienserna i den här salladen i oändlighet och gärna efter vad som finns tillgängligt i säsong (svamp, pumpa, granatäpple, vitkål, rödkål, grönkål, päron, ärtskott, sockerärtor, majs, paprika osv)
Vintersallader och vegosnack

Vintersallader och vegosnack

Den översta salladen som gjordes idag serverade jag till en vegansk gryta med mathavre till. Vitkålsbilden hittade jag hos den leverantör som kör hem mina matinköp, MatHem

Laga mat till din hund

Basen i deras mat är kokta rotsaker, rå- och arborioris, korngryn och ibland mathavre. De får för det mesta antingen rårivna morötter eller vitkål ovanpå sin mat med nyponpulver och kallpressad rapsolja
Quinoa- och linspilaff

Quinoa- och linspilaff

Quinoa kan bytas ut mot ris, helt bovete , hirs, bulgur, mathavre eller något annat gryn, och istället för gröna linser kan man ta mungbönor, bruna, gula eller röda linser
Klimatsmart och påskmust

Klimatsmart och påskmust

klimatsmart alternativ= matvete, mathavre, potatis, bulgur, pasta. klimatsmart alternativ=  vitkål, rödkål ,rotfrukter, groddar 
Kålcurry

Kålcurry

Curry och kokosmjölk är ju så gott ihop, och jag försöker alltid hitta på olika sätt att använda vitkål, som är en av mina favoritgrönsaker
Dagens

Dagens

Koka mathavren enligt instruktionerna på paketet. Strimmla vitkålen. Häll över den kokta mathavren i stekpannan och tillsätt kronärtskockskrämen och vatten

Viltpanna med älgfärs, vitkål och kantareller

Skölj mathavren. Lägg i lök, kantareller och mathavre. Fräs i ca 3 minuter, lägg i vitkålen och fräs ytterligare i ca 10 minuter tills kålen mjuknat något. 500 g vitkål. 1½ dl mathavre