Matbröd kesella recept

Lchf Godaste Brödet

Lchf Godaste Brödet

Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. 250 gr kesella eller creme fraiche. 250 gr kesella eller creme fraiche
Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

Tillsätt psylliumskal och jäst och sirap och kesella. 2 dl kesella. Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet
Nyttigare morotsmuffins!

Nyttigare morotsmuffins!

Man måste ändå säga att det varvas friskt mellan LCHF, sockerbomber, matbröd och lite nyttigare bakverk här på bloggen
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig
Grahamsrutor med chiafrön

Grahamsrutor med chiafrön

Just matbröd är enkelt att experimentera med och inte följa slaviskt, det blir nästan alltid bra. Dessutom hade jag kvar lite av både philadelphiaost och crème fraîche - perfekt istället för originalreceptets kesella, som jag inte hade i kylskåpet
Grahamsrutor

Grahamsrutor

Känns som det var evigheter sen jag bakade matbröd, så synd för det är ju så gott med nybakat. Tillsätt smör, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet
Kesella ersättning?

Kesella ersättning?

Kesella i matbröd och saffransbröd. Den har frisk och lite syrlig smak och passar bra till matbröd, saffransbröd och pajdeg
Mustigt matbröd

Mustigt matbröd

Tillsätt den skållade blandningen, salt, kesella, lingonsylt ochnästan allt mjöl. Blanda vetekross, vetekli och linfrö i en bunke
Glutenfritt banan och nötbröd

Glutenfritt banan och nötbröd

Det här är ett hyffsat nyttigt kaffebröd eller matbröd om man önskar använda det som det, saftigt och enkelt att göra
Grahamsrutor

Grahamsrutor

Eftersom ugnen var varm efter middagens karrékotletter tillagade i lergryta, passade jag på att baka lite matbröd också
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Arla har ett mycket gott grundrecept på matbröd i långpanna som går att variera i det oändliga allt efter vad man är sugen på eller vad det skall serveras till

Valnötsbröd LCHF 2 olika

Valnötskubb ur boken ”Baka matbröd med LCHF” av Mariann AnderssonEn styck limpa. Vispa äggen tjockt och rör ner kesella, vinäger och smör

Lingon- och rosmarinbröd

250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig
H som i Hemmagjorda Hamburgare

H som i Hemmagjorda Hamburgare

När jag ändå var igång bakade jag ett matbröd på dinkel, rågmjöl och rågsikt. lite naturell CF, lite Kesella, en dutt chilisås, salt, peppar, en dutt majonäs och en minidutt senap

Matbröd i långpanna

Matbröd i långpanna50 g jäst5 dl ljummet vatten25 g smör1 ½ tsk salt2 msk honung eller sirap250 g Kesella mager2 dl grahamnsmjöl12-13 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och häll på vattnet

Glutenfritt banan och nötbröd

Ett bådeochbröd kan man säga, svårt att bestämma om det är matbröd eller fikabröd. Vispa i kesella, honung, jordnötssmör och olja med elvisp (degkrokar)

Rödlöksbröd

Tillsätt olivolja, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet. 250 g kesella 1 %. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet

Smal kladdkaka med lime

Blanda övriga torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner detta i äggsmeten med kesella och lime