Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. 250 gr kesella eller creme fraiche. 250 gr kesella eller creme fraiche
Tillsätt psylliumskal och jäst och sirap och kesella. 2 dl kesella. Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet
Just matbröd är enkelt att experimentera med och inte följa slaviskt, det blir nästan alltid bra. Dessutom hade jag kvar lite av både philadelphiaost och crème fraîche - perfekt istället för originalreceptets kesella, som jag inte hade i kylskåpet
Känns som det var evigheter sen jag bakade matbröd, så synd för det är ju så gott med nybakat. Tillsätt smör, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet
Arla har ett mycket gott grundrecept på matbröd i långpanna som går att variera i det oändliga allt efter vad man är sugen på eller vad det skall serveras till
När jag ändå var igång bakade jag ett matbröd på dinkel, rågmjöl och rågsikt. lite naturell CF, lite Kesella, en dutt chilisås, salt, peppar, en dutt majonäs och en minidutt senap
Matbröd i långpanna50 g jäst5 dl ljummet vatten25 g smör1 ½ tsk salt2 msk honung eller sirap250 g Kesella mager2 dl grahamnsmjöl12-13 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och häll på vattnet
Ett bådeochbröd kan man säga, svårt att bestämma om det är matbröd eller fikabröd. Vispa i kesella, honung, jordnötssmör och olja med elvisp (degkrokar)