Jag visste inte att det är maskrosblad (. Faktiskt första gången jag äter något med maskrosblad i. Om man inte har möjlighet att plocka maskrosblad kan de uteslutas eller ersättas av någon annan örtkrydda t
Lägg de gula maskrosbladen i en kastrull och fyll upp med vatten så det täcker. Medan jag ändå var i farten och plockade maskrosblommor för tillredning av marmelad passade jag på att plocka lite extra till ett sirapskok
1 stor gurka, 4 morötter, 1 stor potatis, en näve maskrosblad, några salladsblad, 1 citron, 1 apelsin, 1 äpple, 1 bit färsk ingefära och en halv ananas - allting ekologiskt och sååå Gudomligt gott. 1 stor gurka, 4 morötter, 1 stor potatis, en näve maskrosblad, några salladsblad, 1 citron, 1 apelsin, 1 äpple, 1 bit färsk ingefära och en halv ananas - allting ekologiskt och sååå Gudomligt gott
Jag serverade en sallad på späda maskrosblad till, det smakar ungefär som rucola. Favoritpytt. Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat
Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)
Maskrosblad, Maskrosmarmelad 5 dl maskrosblommor. Läskande och god marmelad som ger sommarsmak och passar bra på rostat bröd i synnerhet under sommaren
Österrikisk bergsost på get, ramslök, maskrosblad, spenat, jordviva och tusensköna. Det fina med maskrosblad är att de har en nötaktig, nästan lite söt smak, och är utmärkta i sallader