Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Om jag skulle låta honom bestämma så skulle det bli någon tårta med massa marsipan på toppen, han måste, som mig, utvidga sina vyer så jag googlade runt som en dåre och kom över en chokladtårta som jag bara visste att DEN ska jag baka
När du kavlat den färdigt så lägger du den över tårtan (lättast är om du har en kavel/non stick kavel som du kan rulla upp sockerpastan/marsipanen på så blir det lättare att lägga över den på tårtan än händerna)
Bland annat har de Ballinas sugarpaste och Funcakes marsipan och fondanter, i flera färger. Det blev Halloncupcakes med lakrtitsfrosting som får följa med ut med svärfamiljen i naturen en härlig höstdag
Jag dekorerade min tårta med några järneksblad som jag gjorde i marsipan samt med lingon. Hela härligheten är sedan insluten i en underbar chokladfrosting som är min nya favorit eftersom den är så mjuk och lättarbetad (självklart smakar den gudomligt också)
Jag har fått lotten att just baka och kommer denna gång att göra påskgula apelsinmacarons samt limecupcakes med frosting i oranget och marsipan i grönt
Under tiden kan du göra frostingen. Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, pepparkakskrydda och salt i en skål och blanda med ägg och socker blandningen
Marsipan och sugarpaste i all ära, men en vanlig gräddtårta slår det mesta. Det gick helt okej med tanke på att jag spritsade i all hast, men det blir nog bättre om man använder smörkräm eller någon frosting, det blev inte så skarpa kanter på rosorna med grädde
Jag ser ofta när marsipanen väl är på att jag kunde ha spacklat mer men övning ger färdighet. Dessa ska fyllas och jämnas till med grädde eller frosting