Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. I går antog jag en ”utmaning” i Kakburken (facebook-grupp) där det var en tjej som efterfrågade biskvier med Marabou Apelsinkrokant
BottenRiv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita. 200 gram mandelmassa0,5 dl socker1 äggvitaFyllning. 150 gram marabou mjölkchoklad1 tsk neutral olja (raps) 1 liten klick smör(Några rutor vit choklad + några droppar olja) Gör så här. 200 gram mandelmassa
Grovriv mandelmassan. Grovriv mandelmassan. 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad). 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad). 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad). 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad)
De ljusa (med flerfärgade ränder på formarna) fick jag inspiration ifrån när jag såg ett recept på en italiensk kaka med mandelmassa, citron, ricotta och bittermandel
De flesta recepten innehåller antingen vit choklad eller mandelmassa, men jag ville ha båda två. 100 g Marabou vit choklad (funkar säkert med annan vit choklad också). 1 ½ dl riven mandelmassa. 1 ½ dl riven mandelmassa
Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Finhacka hallonchokladen och tillsätt den till mandelmassan. Tänkte på den söta askungen (vita chokladen), hennes sura styvmamma (syrliga hallon) och dom oberäkneliga systrarna (bitter 70% choklad med mandelmassabotten). 200 gram mandelmassa. 1 platta Marabou 70% Hallonchoklad. 200 gram mandelmassa. 1 platta Marabou 70% Hallonchoklad
Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Finhacka chokladen och häll den över mandelmassan. Rör i äggen med slickepott tills dom är väl blandade, lite klumpar blir det kanske av mandelmassan, men så länge dom inte är väldigt stora så gör det inget