Marabou mandelmassa recept

Biskvier med Marabou Apelsinkrokant

Biskvier med Marabou Apelsinkrokant

Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. I går antog jag en ”utmaning” i Kakburken (facebook-grupp) där det var en tjej som efterfrågade biskvier med Marabou Apelsinkrokant
Biskvier med Marabou Apelsinkrokant

Biskvier med Marabou Apelsinkrokant

Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. 200 gram mandelmassa. 200 gram Marabou apelsinkrokant. 200 gram mandelmassa. 200 gram Marabou apelsinkrokant
Julgodis x5

Julgodis x5

Skär mandelmassan i tunna skivor och tryck ut dem något. Rulla in nougatkuberna i mandelmassa och forma till en rund kula
Mozartkulor

Mozartkulor

Är ni som jag marsipan och mandelmassaälskare kommer du inte bli besviken. Slut mandelmassan runt dom och rulla till bollar
Första biskvitårtan ever

Första biskvitårtan ever

Choklad av valfri sort (block eller marabou t. Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvita. 800g mandelmassa. 800g mandelmassa
Päronbiskvier

Päronbiskvier

BottenRiv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita. 200 gram mandelmassa0,5 dl socker1 äggvitaFyllning. 150 gram marabou mjölkchoklad1 tsk neutral olja (raps) 1 liten klick smör(Några rutor vit choklad + några droppar olja) Gör så här. 200 gram mandelmassa
Citron och lakritsbiskvier

Citron och lakritsbiskvier

Rör ihop riven mandelmassa, socker och äggvita. 250 g mandelmassa. 200 g mjölkchoklad med lakritssmak (Marabou)
RECEPT  - Biskvier

RECEPT - Biskvier

Mörk blockchoklad (Går lika bra med t ex mörk marabou choklad men då lär man tänka på att den smälter fortare än blockchoklad som är till för bakning
Daimbiskvier

Daimbiskvier

Grovriv mandelmassan. Grovriv mandelmassan. 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad). 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad). 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad). 300 g mandelmassa. 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad)
Prinsessmedaljong

Prinsessmedaljong

Riv mandelmassan grovt och blanda ordentligt med smöret till en massa. 375 g mandelmassa. 300 g mörk choklad (Marabou mörk eller Fazer blockchoklad)
Kanelbullens dag

Kanelbullens dag

Min favoritfyllning i bullarna är Marabou mjölkchoklad, eller bär som till exempel blåbär med inslag av röda vinbär
Daimbivier!

Daimbivier!

Riv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita. 200g mandelmassa. 150g Marabou daim. 200g mandelmassa
Två sorters cupcakes med italienska smaker

Två sorters cupcakes med italienska smaker

De ljusa (med flerfärgade ränder på formarna) fick jag inspiration ifrån när jag såg ett recept på en italiensk kaka med mandelmassa, citron, ricotta och bittermandel

Lucka 16 – Mozartkulor

Är ni som jag marsipan och mandelmassa älskare kommer ni inte bli besvikna. Slut mandelmassan runt dom och rulla till bollar
Mandelkakor m apelsinsmak

Mandelkakor m apelsinsmak

Doppade kakorna i smält Marabou Apelsinchoklad. Blanda riven mandelmassa, rivet apelsinskal, lite apelsinsaft och äggvita
Saffranskladdkaka med mandelmassa och vit choklad

Saffranskladdkaka med mandelmassa och vit choklad

De flesta recepten innehåller antingen vit choklad eller mandelmassa, men jag ville ha båda två. 100 g Marabou vit choklad (funkar säkert med annan vit choklad också). 1 ½ dl riven mandelmassa. 1 ½ dl riven mandelmassa
Vit chokladcheesecake med syrlig hallonsås

Vit chokladcheesecake med syrlig hallonsås

Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Finhacka hallonchokladen och tillsätt den till mandelmassan.  Tänkte på den söta askungen (vita chokladen), hennes sura styvmamma (syrliga hallon) och dom oberäkneliga systrarna (bitter 70% choklad med mandelmassabotten). 200 gram mandelmassa. 1 platta Marabou 70% Hallonchoklad. 200 gram mandelmassa. 1 platta Marabou 70% Hallonchoklad
Glutenfri cheesecake utan gelatin

Glutenfri cheesecake utan gelatin

Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Finhacka chokladen och häll den över mandelmassan. Rör i äggen med slickepott tills dom är väl blandade, lite klumpar blir det kanske av mandelmassan, men så länge dom inte är väldigt stora så gör det inget