Lägg chokladen och en tredjedel av sockret i en skål och häll över den heta mjölken. Vispa ner ägget därefter, rör ner chokladsmeten varvat med mjölet i omgångar
Vispa upp äggulorna lite i en värmetålig bunke. Droppa ner chokladen i äggen under vispning med elvisp,fortsätt vispa tills smeten är kall och lite "seg"
Vispa ägg och socker poröst. Variera receptet med ditt val av Marabou. Ett gott alternativ är Marabou Dubbelnougat som dyker upp som en god överraskning när gästerna skär en bit av kladdkakan
Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop. Hade en riktig bakdag igår och hann med 3 sorter, bland annat dessa supergoda cookies med marabou japp som ni bara måste testa. Marabou japp cookies ca 25 st. 1 ägg. 150 g marabou japp (jag tog hela ca 180g). Lägg den i kylen ca 1 timme eller i frysen en kortare stund. Skär upp skivor ca 25 st och lägg ut dom på bakpappersklädd plåt. 1 ägg. 150 g marabou japp (jag tog hela ca 180g)
Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i chokladen. Jag är ju en stor sucker för rock polly och marabou black så för några veckor sedan slängde jag ihop en kladdis med laktrissmak, det måste testas för alla laktrisälskare där ute
Viggo har blivit ett proffs på att knäcka ägg och får öva på att måtta upp med lite hjälp. Här är enligt mig det rätta receptet – baserat på det gamla receptet från Marabou bakpulver, med en viss justering
3 ägg. Vispa ägg och socker poröst, blanda mjölet och bakpulvret och vänd sedan i försiktigt och tillsätt 1 msk vatten. 1 ägggula. 200 g Marabou mjölkchoklad daim ( jag hackade i drygt en halv). 3 ägg 1½ dl socker. 1 ägggula. 200 g Marabou mjölkchoklad daim ( jag hackade i drygt en halv)
Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under omrörning. Ingredienser för 4 personer1,5 dl vispgrädde160 gr Marabou mjölkchoklad1 ägg0,75 dl vaniljkesellaHallonGör så härVispa grädden. 1 ägg
Koka upp vatten i en kastrull, låt sjuda, lägg i grädden i en värmetålig skål och ställ på vattenbad över kastrullen, värm upp lite, lägg i all japp i grädden och låt stå utan att koka rör om då och då tills all plopp har smält i grädden