Vispa äggvitorna i en rundbottnad, fettfri, skål först på lågt varv några minuter. Idag vaknade vi till Halloweendagenmed blåst, smattrande regn mot fönsterrutorna, en liten kille som vaknade och klagade över huvudvärk och inte alls var pigg, en dotter som vänt på dygnet en smula och sover likt en tonåring om morgnarna och en sambo som befinner sig någonstans i tjottahejto på familjeläger
)) Eftersom vi ville ha med så mycket som möjligt och vet att alla alltid "klagar" på att de alltid är så mycket att välja på och så stora desserter så valde vi att ha ett litet "mini-tema" och gjorde allt på bordet väldigt smått
) Köttfärsen smaksatte jag med tacokrydda och serverade med tacoschips och de var verkligen gott =) Dock blev de inte riktigt som min bild i huvudet och de såg bättre ut på plåten innan de åkte in i ugnen men sen jäste de ihop på alla sätt och vis och såg mer ut som en barbapappa haha
Med två döttrar borde jag ju uppskatta det där gulligulliga. 50 g smör1 dl mjölk3 st ägg2 dl socker3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker3 dl frusna Hallon100 gram vitchokladTopping100 g philadelphia ost50 g smör5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 msk hallonsaft (el mosade paserade hallon)Gör så härSätt ugnen på 175 graderSmält smöret och häll sedan i mjölkenVispa ägg och socker vitt och pösigtHäll i det smälta smöret och mjölken i äggsmetenBlanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta försiktigt ner det i smetenDela/hacka hallonen i mindre bitar, häll i dem i smetenHacka vitchokladen i bitar, blanda ner dem i smetenFyll muffingsformarna till 2/3 (använd helst muffinsplåt. 20 min, tills de har fått en liten brun nyans, de skall heller inte vara kladdiga i mitten, prova med provstickaTOPPINGRör samman alla ingredienser till toppingenDekorera med spritspåse eller bred på cupcakesenStrö på lite fint strössel 12 st. 100 gram vitchoklad
En underbart god cupcake med smak av vitchoklad, låt muffinsen gärna stå i några timmar innan du äter den efter att du gräddat dem så att smakerna faller på plats
Citronmuffins med mörk chokladmousse och vit chokladfrosting på toppen, inte fel alls faktiskt. I går var en lång dag, en härligt lång dag tillsammans med ett härligt gäng tjejer
Medans muffinsen svalnar görs frostingen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ihop kesella, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom till en jämn smet och rör sedan i den vita chokladen
Hacka den vita chokladen grovt och rör ner i smeten. Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en fluffig kräm, ca 2 minuter med elvisp. 150 g vit choklad
Vispa ägg och strösocker med elvisp i en stor bunke tills du har en vit pösig smet. Smält den hackade vita chokladen i micro eller över vattenbad, håll koll så den inte bränns vid, låt svalna lite
Baka en chokladtårta och garnera med de vita spökena överst, blir hur läckert som helst. med sina händer skapade jättefina halloween cupcakes i form utav spöken, pumpor och andra gestalter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.