CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Smält gelatinbladen i sockerlagen, låt svalna och blanda ner i jordgubbspurén. 1 skiva färdig marängbotten (eller så gör du din egen). Lägg marängbotten i en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. 1 skiva färdig marängbotten (eller så gör du din egen)
Enkel marängbotten med rice crispies. Mixa jordgubbarna med sockerlag och citron. Sockerlag. Denna sockerlag går att använda till både sorbet och drinkar
Till dessert hade Linn bakat en marängbotten som hon toppade med en blandning av vispad grädde, jordgubbskesella och limecurd samt blande bär och mynta
Bred ut ett tjockt lager av vaniljmoussen över jordgubbarna och lägg sedan på marängbotten. Jordgubbar På vinterhalvåret kan man använda frysta jordgubbar och lägga dom i sockerlag för att få fram den härliga sötman
Jordgubbar var självklart, men funderade på om jag skulle få in även citron eller kardemumma eller om man skulle byta ut ena bottnen till en marängbotten
Slå på sockerlagen och låt vispa tills den blir kall. 1Daquaisebotten (mandel/marängbotten) 195 g äggvita 150 g socker 2 g salt 5 g vaniljsocker 170 g mandelmjöl. 1Italiensk maräng 500 g socker 75 g vatten 250 g äggvitaDaquaisebotten (mandel/marängbotten)
Ta bort från värmen, rör i saltet och låt svalna lite (inte för mycket så att det hinner segna) innan det hälls över en marängbotten placerad i en springform