Pensla ett tunt lager smör eller liknande på kanterna och klä kanterna med en bit bakplåtspapper. Marängbotten kan du göra färdig i god tid innan tårtan ska läggas ihop
Bre på krämen på marängbotten. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. 90 g smör. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Har du gjort bottnar i en långpanna delar du marängbotten i två halvor. Som ni vet hade vi först lite enkla smördegssnittar tillsammans med bubbel i glasen
När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar. En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina
Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker. 125 g mjukt smör
Till marängbotten behövs. Blanda ner det i det smälta smöret. Bred ut på plåt klädd med smörpapper. 125 g smält avsvalnat smör. 125 g smält avsvalnat smör
Det blev en kladdkaka i botten, ett lager med chokladfudge, ett lager med grädde, en marängbotten, ytterligare ett lager med grädde och så dekoration med hyvlad choklad och hallon
Bre citronkrämen över marängbotten och därefter grädde. Dra från plattan och rör i det mjuka smöret, tills det är smält och citronkrämen är tjock och glansig