Skär saltgurkan i stavar. Receptet kommer från Leif Mannerströms bok Husmanskonst (Prisma). Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och rulla ihop dem hårt
Servera med fint stekta ägg, stekt potatis, brynt smör och gärna saltgurka skuren i stavar. Receptet kommer från Leif Mannerströms bok Husmanskonst (Prisma)
Enligt receptet i Mannerströms kokbok "Husmanskonst" ska biffarna serveras med stekta ägg ovanpå. Resultatet blir makalöst saftiga och smakrika biffar som inte behöver mer än lite stekt potatis och saltgurka som tillbehör
Strö över gul lök, tomater och saltgurka. Igår gjorde min sambo( helt själv utan att jag la mig i) "Gratinerad falukorv extra allt" ett recept av Leif Mannerström som jag hittade på Gittos mat för ett tag sen
Ingredienser till 4 personer800 g Falukorv 1 purjolökHeinz chilisåssötstark senap1 kruka färsk timjan4 hela saltgurka 1 gul lök10 cocktailtomater3 dl grädde pepparMosPotatismjölksmör salt & pepparSkär lök, purjo och tomater grovt och lägg i en smord form. 4 hela saltgurka
Saltgurka. Putsa bort hinnor och artärer ur levern och skär den i 2-centimeterstärningar. Slå över mjölk och ställ kallt i minst 4-5 timmar, helst över natten