Mannerströms saltgurka recept

Farmors sillsallad

Farmors sillsallad

Skär saltgurka och potatis i små tärningar. 1 saltgurka. Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor
Oxrulader med kallrökt fläsk

Oxrulader med kallrökt fläsk

Skär saltgurkan i stavar. Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och rulla ihop dem hårt. fler stavar av saltgurka

Shepard´s Pie

Mannerströms Färs. Servera tillsammans med grönsallad, saltgurka, bröd och ost. Recept ur boken ”Mannerströms Färs” av Leif Mannerström

Oxfärsbiff bourguignon

Mannerströms Färs. Servera till biffarna tillsammans med rödvinssky, potatispuré, saltgurka och rädisor
Hjortburgare

Hjortburgare

1 saltgurka, skivad. Rör ihop ingredienserna till pepparrotsmajonnäsen. Smaka av med salt och svartpeppar
Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 skiva(or) innanlår , (ca 600 g, ex- eller ytterlår 0,5 dl ansjovisspad 2 st morot 2 st äpple(n) 1 st gul lök(ar) 0 odefinierad fond , konc eller oxbuljongtärning ev 1 l steksky 2,5 msk dijonsenap , ca 1 st äpple(n) 1 st saltgurka , i stavar ev 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 4 skiva(or) kallrökt fläsk , (eller rökt sidfläsk) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Till servering 1 odefinierad potatis(ar) , eller potatismos 1 odefinierad saltgurka , i stavar ev Köp receptet
Leif Mannerströms Biff à la Lindström

Leif Mannerströms Biff à la Lindström

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram nötfärs 100 gram blandfärs 1 st gul lök(ar) 2 msk kapris 3 msk rödbetor , inlagda 1 st potatis(ar) , stekt 1 msk sardellfiléer 5 st äggula(or) 1 msk dijonsenap 1 msk HP Sauce 1 smör , till stekning 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 4 st ägg 1 potatis(ar) , stekt 1 saltgurka 1 smör , brynt Köp receptet

Leif Mannerströms Biff à la Lindström

Servera med fint stekta ägg, stekt potatis, brynt smör och gärna saltgurka skuren i stavar. Receptet kommer från Leif Mannerströms bok Husmanskonst (Prisma)
Lindström à la Mannerström - bästa färsbiffarna?

Lindström à la Mannerström - bästa färsbiffarna?

Enligt receptet i Mannerströms kokbok "Husmanskonst" ska biffarna serveras med stekta ägg ovanpå. Resultatet blir makalöst saftiga och smakrika biffar som inte behöver mer än lite stekt potatis och saltgurka som tillbehör
Gott med falukorv

Gott med falukorv

Strö över gul lök, tomater och saltgurka. Igår gjorde min sambo( helt själv utan att jag la mig i) "Gratinerad falukorv extra allt" ett recept av Leif Mannerström som jag hittade på Gittos mat för ett tag sen
Pinjemun och falukorv

Pinjemun och falukorv

Och det är ingen rolig åkomma att få när man planerat att laga Mannerströms falukorv. Skär saltgurkan i stavar och dela tomaterna på mitten
Blommig Falukorv...

Blommig Falukorv...

Ingredienser till 4 personer800 g Falukorv 1 purjolökHeinz chilisåssötstark senap1 kruka färsk timjan4 hela saltgurka 1 gul lök10 cocktailtomater3 dl grädde pepparMosPotatismjölksmör salt & pepparSkär lök, purjo och tomater grovt och lägg i en smord form. 4 hela saltgurka

Kalvleverpastej med champinjoner och bacon

Saltgurka. Putsa bort hinnor och artärer ur levern och skär den i 2-centimeterstärningar. Slå över mjölk och ställ kallt i minst 4-5 timmar, helst över natten