En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja
Lägg morötterna, löken, paprika och klicka ut smöret i gjutjärnsgrytan eller ugnsform. Dela karrén längs med och salta samt peppra ordentligt, lägg delarna på grönsakerna i grytan
Servera kalkongrytan med riset/grynen. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Smält ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsätt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. Låt grytan puttra under lock i 10-15 min. Vänd ner 1 tråg minimajs (125 g) i grytan och låt majsen bli varm, 2-3 min. 4 portioner ris/gryn650 g kalkongrytbitar2 msk smör200 g gul lök, 2-3 st200 g majrovor½ zucchini1 grön paprika2 vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl mangochutney1 msk kinesisk soja1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 tråg minimajs, 125 g
Mango är något som jag verkligen förknippar med min barndom i Congo. Att få sätta tänderna i en riktigt mogen, gulbrungrönorange mango och njuta av den söta smaken medan saften rann i strida floder nedför hakan, det var verkligen sann njutning
Servera kalkongrytan med riset/grynen. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Smält ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsätt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. Låt grytan puttra under lock i 10-15 min. Vänd ner 1 tråg minimajs (125 g) i grytan och låt majsen bli varm, 2-3 min. 1 dl mangochutney
Stek det lätt i lite smör och tillsätt pressad vitlök, mangochutney, grädde och sambal efter smak. På spisen blir det mer som en gryta och i ugnen en gratäng
Barnen och Jonny fick ris och mangochutney till, jag nöjde mig med lite grönsallat. Jag följde nästan hennes recept förutom att jag hade helt andra grönsaker i grytan, tog det jag hade hemma helt enkelt