1. Börja med att smälta smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt sedan choklad.
2. Rör samman äggen samt strösockret och tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker och salt.
3. Häll i det smälta chokladsmöret och rör om till en jämn smet.
4. Bred ut smeten i en form på cirka 20-25cm i diameter.
Marängbotten:
Ugn: 100° Tid: 1 1/2 - 2 timmar
1. Vispa (elvisp behövs) äggvitorna tills det blir ett vitt skum. Prova vända bunken upp och ner, om skummet sitter kvar så är det tillräckligt vispat.
2. Tillsätt lite strösocker i taget under tiden som du vispar.
3. Rör runt hasselnötterna lite lätt. Om du är allergisk mot nötter så kan du ta choklad istället eller något annat mumsigt som ger en lätt smak på marängen.
4. Rita ut en cirkel på bakplåtspapper i samma diameter som kladdkakan och forma marängen efter mönstret och sedan in i ugnen.
Fyllning:
1. Vispa till en vaniljkräm och låt vila i kylskåpet.
2. Gröp ur 3st passionsfrukter och hacka 1/4 av mangon. Mosa sedan samman detta och rör i vaniljkrämen.
Täcke:
1.Vispa ihop en chokladmousse och låt vila i kylen.
Ihopsättning:
Jag delade på kladdkakan till två bottnar, efter att den hade stått i kylen över natten.
Börja med att lägga ett lager bananer över första botten och tillsätt sedan fyllningen samt marängbotten. Sedan kan du gröp ur en passionsfrukt som topping på marängen innan du lägger på den andra botten av kladdkakan. Plocka ut chokladmoussen ur kylen och täck tårtan med den.
Jag använde smulor från marängbotten som dekoration och även delar av mangon.
Däremot hittade jag Lindahs senaste nyhet, Mango Ananas och den var en riktig höjdare. Apropå mango så tänkte jag dela med mig av receptet på cheesecaken jag gjorde på min födelsedag som har smak av just mango
Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Börjar denna härliga söndag med en mango chiapudding som jag förberedde igårkväll. Jag blandade ut den med både kokosmjölk och havremjölk och toppade med mango
2 mango. 2 mango. 2 glas. Ingredienser. 2 dl fil. 1 tsk citron saft. 1 dl naturell yoghurt. 2 msk vatten. Blanda allt i en mixer och servera i ett högt glas
1 dl mango chutney. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa bort köttet från den butiksgrillade kycklingen. Skär de största köttbitarna och paprikan, minimajsen och bambuskotten i mindre bitar
225 g fryst mango. 600 g Arla® färskost naturell 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 ägg 1½ dl strösocker 200 g vit choklad ½ tsk vaniljpulver finrivet skal och saft av 1 lime Mangosås. 225 g fryst mango 1 dl florsocker citronmeliss
Mango Coconut Strawberry Cream Smoothie . 5 dl frusen mango . 5 dl frusen mango. Åhhh gjorde den här smoothien i morse efter ett yoga pass på hemmaplan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.