Mango Passionstårta
Grahn
Grahn

Mango Passionstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 100 g Smör
  • 80 g Choklad
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 1 1/2 dl Vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  •  
  • Marängbotten
  • 3 st Äggvitor
  • 1/2 tsk Citronsaft
  • 2 dl Strösocker
  • 1 1/2 msk Hasselnötter
  •  
  • Fyllning
  • 2 dl Vaniljkräm
  • 4 st Passionsfrukt
  • 1/4 Mango
  • 2 st Bananer
  •  
  • Fluff
  • Chokladmousse

Beskrivning

    Kladdkaka:
    Ugn: 175° Tid: 15-20 minuter

    1. Börja med att smälta smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt sedan choklad.
    2. Rör samman äggen samt strösockret och tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker och salt.
    3. Häll i det smälta chokladsmöret och rör om till en jämn smet.
    4. Bred ut smeten i en form på cirka 20-25cm i diameter.

    Marängbotten:
    Ugn: 100° Tid: 1 1/2 - 2 timmar

    1. Vispa (elvisp behövs) äggvitorna tills det blir ett vitt skum. Prova vända bunken upp och ner, om skummet sitter kvar så är det tillräckligt vispat.
    2. Tillsätt lite strösocker i taget under tiden som du vispar.
    3. Rör runt hasselnötterna lite lätt. Om du är allergisk mot nötter så kan du ta choklad istället eller något annat mumsigt som ger en lätt smak på marängen.
    4. Rita ut en cirkel på bakplåtspapper i samma diameter som kladdkakan och forma marängen efter mönstret och sedan in i ugnen.

    Fyllning:
    1. Vispa till en vaniljkräm och låt vila i kylskåpet.
    2. Gröp ur 3st passionsfrukter och hacka 1/4 av mangon. Mosa sedan samman detta och rör i vaniljkrämen.

    Täcke:
    1.Vispa ihop en chokladmousse och låt vila i kylen.

    Ihopsättning:
    Jag delade på kladdkakan till två bottnar, efter att den hade stått i kylen över natten.
    Börja med att lägga ett lager bananer över första botten och tillsätt sedan fyllningen samt marängbotten. Sedan kan du gröp ur en passionsfrukt som topping på marängen innan du lägger på den andra botten av kladdkakan. Plocka ut chokladmoussen ur kylen och täck tårtan med den.
    Jag använde smulor från marängbotten som dekoration och även delar av mangon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.