Riv mandelmassan grovt. Rör ricottan med socker och amaretto till en jämn smet. 150 g mandelmassa. 1200 g ricotta. 1Botten150 g mandelmassa 1 ägg 2 tsk vetemjöl 0,5 tsk bakpulver. 1Fyllning200 g ricotta 2 msk strösocker 2 msk amarettolikörMandelbotten
De ljusa (med flerfärgade ränder på formarna) fick jag inspiration ifrån när jag såg ett recept på en italiensk kaka med mandelmassa, citron, ricotta och bittermandel
Vispa ihop ricotta, yoghurt, ägg, salt och mandelmassa. Riv mandelmassan grovt. Clafoutis är ingenting annat än en fransk efterrättspannkaka som i detta recept har fått sin ostkakeliknande karaktär tack vare den ohjälpligt italienska färskosten ricotta
Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Blanda samman ricotta med lemoncurd. Knäck ett litet hål i marängerna och spritsa ner ricottafyllningen
Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Gjorde den senaste favoriten med ricottaost och keso. Rör i ricotta, keso, rivet citrusskal och riven bittermandel