Denna måndag bjöd på ett riktigt vackert höstväder och luften var så otroligt frisk att andas in. En rejäl klick vispad grädde och några färska bär på passar utmärkt
Gör sedan knivtestet på koaglet. Sätt kastrullen på plattan (högsta värme) och värm till 38 grader under omrörning. Sätt klockan på 35 minuter. När du ser att vasslen inte släpper, sätt klockan på 10 minuter och börja brytningen med att skära massan i kuber. 50 droppar utspädd löpe ( köp på apoteket)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.