Kavla ut och riv över mandelmassan. 0,5 gr saffran (en påse)1/2 ägg0,5 dl socker1 krm tsk salt6-7 dl fin glutenfri mjölblandning. 100 gr mandelmassa. 6-7 dl fin glutenfri mjölblandning
125 gr glutenfritt mjölmix/potatisstärkelse/maizena. 50 gr riven mandelmassa. 125 gr glutenfritt mjölmix/potatisstärkelse/maizena. 50 gr riven mandelmassa
Jag älskar mandelmassan, grädden och locket. Och eftersom min mage mår så mycket bättre utan gluten valde jag att försöka testa mig fram till ett glutenfritt recept på cupcake semlor
Riv mandelmassan fint, och blanda med de lätt uppvispade äggvitorna till en jämn smet. Ursprungligen gjorde jag den här pajen med vetemjöl - eftersom jag på den tiden tålde gluten - och du som tål vanligt mjöl kan naturligtvis byta tillbaka och ersätta bovetemjöl/mandelmjöl med vanligt vetemjöl, men jag tycker min glutenfria variant är väl så god
Sedan fylls de med mandelmassa som enkelt svängs ihop. Mandelmassa. Mandelmassa. Fördela en klick sylt i bottnen på varje grop och toppa generöst med mandelmassa
Riv mandelmassan grovt och blanda med. Ha en fin helg och lycka till med glutenfria semlor. I alla fall så är det ju slutresultatet som är intressant, för den som inte tål gluten, vete eller jäst och ändå vill ha semlor är det här ett väldigt gott alternativ, dom har stått framme på kakfatet i 6 timmar nu och när jag tog en till kvällsteet var det fortfarande en saftig och god semla. 100-200 gram finriven mandelmassa (beror på hur många semlor du tänkt servera)
Ingen mandelmassa och så gjorde jag en egen vaniljkräm. Förra veckan hittade fick jag tips om ett så härligt naturligt glutenfritt wienerbrödsrecept – som dessutom var enkelt att göra
Ingredienser mandelmassa. Alltså dessa semmelwraps utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och ägg blev verkligen så långt över förväntan goda att jag vet inte vart jag ska ta vägen