Mandelmassa cointreau recept

Mandel surprise

Mandel surprise

Mixa samman fikon, apelsinlikör och hälften av mandelmassan i en matberedare. Lägg i resten av mandelmassan och mixa igen
Påsktårta med mandel och choklad

Påsktårta med mandel och choklad

Riv mandelmassan och blanda med äggen. Stjälp upp kakan och droppa cointreaun, alt. 400 g mandelmassa. 3 msk Cointreau
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. )8 bitar 300 g mandelmassa2 ägg2 msk kakaoFyllning. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 300 g mandelmassa. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
Saffranssemlor med cointreaufyllning

Saffranssemlor med cointreaufyllning

Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal, apelsinsaft och grädde. 11 msk cointreau, konjak eller rom. 1300 g mandelmassa. 12 msk cointreau eller annan citruslikör
Mandel surprise

Mandel surprise

Mixa samman fikon, apelsinlikör och hälften av mandelmassan i en matberedare. Lägg i resten av mandelmassan och mixa igen
Vit chokladmoussetårta

Vit chokladmoussetårta

En otroligt god och fräsch moussetårta med en mandelmassamotten. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao

Baileysbröd

200 g mandelmassa. 2 msk likör Baileys eller Cointreau. Riv marsipanen och blanda den med likör och florsocker
Vulkantårta

Vulkantårta

Blanda mandelmassa, cointreau, bred ut på cirkeln (du tar förstås bort marängen). 200 gram mandelmassa. 2 msk Cointreau. 200 gram mandelmassa. 2 msk Cointreau
Vitchokladmoussetårta

Vitchokladmoussetårta

Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. 300 g mandelmassa. 2 msk citruslikörer (jag använde Cointreau). 300 g mandelmassa
Vit chokladmousse med chokladbotten

Vit chokladmousse med chokladbotten

Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. *  300 g mandelmassa * 2 ägg * 2 msk kakao Mousse. * 3 dl Arla Ko vispgrädde * 200 g vit choklad * 2 äggulor * 2 msk citruslikör, t ex cointreau 1. 300 g mandelmassa
Vit chokladmoussetårta

Vit chokladmoussetårta

Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. 300 g mandelmassa. 2 msk citruslikör t ex cointreau. 300 g mandelmassa. 2 msk citruslikör t ex cointreau
Apelsin- och nougatfröjd

Apelsin- och nougatfröjd

Blanda mandelmassan med Cointreau och finrivet skal från en apelsin. Lägg nougatskivorna på mandelmassan i ett jämnt lager
Nougatplommon på grillen

Nougatplommon på grillen

Toppa plommonen med Cointreau och spritsa därefter mandelmassa, så att det täcker nougaten. Blanda mandelmassan med vatten tills den blir spritsbar
Lussebullar med mandelmassa och apelsin

Lussebullar med mandelmassa och apelsin

Rör ihop riven mandelmassa, rivet apelsinskal och smör. 1 msk cointreau (eller annan sprit typ rom eller vodka). 150 g mandelmassa. 1 msk cointreau (eller annan sprit typ rom eller vodka)
Apelsin- och nougatfröjd

Apelsin- och nougatfröjd

Blanda mandelmassan med Cointreau och finrivet skal från en apelsin. Lägg nougatskivorna på mandelmassan i ett jämnt lager