Mammas kålpudding
larssusson
larssusson

Mammas kålpudding

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 vitkålhsuvud
  • 3 morötter
  • 1 lök
  • 2 msk smör
  • Lite sirap, ca 1 msk
  • 1 dl buljong
  • 0,5 dl kikkoman-soja
  • 600 gr färs
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 2 msk yoghurt

Beskrivning

    Strimla kålen och löken, riv morötterna grovt. Stek i smöret, ringla över lite sirap.
    Slå sedan över buljong och soja och låt det puttra.

    Låt havregryn och potatismjöl svälla i vattnet.
    Blanda detta sedan ordentligt med färs, ägg, lök och yoghurt. Blanda i hälften av kålblandningen.
    Lägg i en form, toppa med resten av kålen. Dutta på lite smör.
    I ugn 50 minuter på 200 grader.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.