Maltlimpa recept

Maltlimpa

Värm surmjölken till 37 grader. Blanda i alla ingredienser och rör om väl. Degen ska vara lös. Häll degen i 3 st avlånga formar och låt jäsa till dubbel storlek

Maltlimpa

Maltlimpa är brödet jag kopplar till julen. Maltlimpa (2 st). Det är dock gott året om. Har inte bakat brödet i år ännu, så tog ett foto på bilden som följde med receptet
Coleslaw, fisk och brist på idéer

Coleslaw, fisk och brist på idéer

Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
Potato Salad

Potato Salad

Till nyåret gjorde jag en potatissallad och en rödbetssallad och hade dem till förrätt på en skiva maltlimpa

Maltlimpa med russin (brödmaskin)

Ta ur brödformen ur brödmaskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp

Maltlimpa (brödmaskin)

Häll kokande vatten över maltkornen, låt dra ca ½ timme eller längre, sila sen bort vätskan. Ta ur brödformen ur maskinen

Skärgårdslimpa

Lös upp jästen och saltet i surmjölken ( eller apelsinjucen), rör i sirapen. Blanda i resten av ingredienserna och sleva upp den lösa degen i smorda formar

Lax & gräslökscanapé

Placera en matsked av canapén på ett rågchips, en skiva maltlimpa eller annat bröd. Nu har jag bestämt att det blir saltiga muffins med lax och gräslökscanapé till nyår

svar på era frågor & förslag

) Jag bakade maltlimpa enligt min mommos recept i helgen och funderade på om det går att göra den glutenfri och ändå behålla egenskaperna för just den limpan