Maltlimpa är brödet jag kopplar till julen. Maltlimpa (2 st). Det är dock gott året om. Har inte bakat brödet i år ännu, så tog ett foto på bilden som följde med receptet
Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
Lös upp jästen och saltet i surmjölken ( eller apelsinjucen), rör i sirapen. Blanda i resten av ingredienserna och sleva upp den lösa degen i smorda formar
Placera en matsked av canapén på ett rågchips, en skiva maltlimpa eller annat bröd. Nu har jag bestämt att det blir saltiga muffins med lax och gräslökscanapé till nyår
) Jag bakade maltlimpa enligt min mommos recept i helgen och funderade på om det går att göra den glutenfri och ändå behålla egenskaperna för just den limpan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.