Hacka chokladen fint och lägg den i en skål • Värm grädden men låt den inte börja koka • Häll grädden överchokladen och rör tills chokladen smält • Mosa blåbären och rör ner dem i smeten • Kyl krämen i vattenbadoch ställ den sedan kallt i kylen, gärna över natten • Ta ut krämen ur kylen och vispa genast upp den medelvisp till en fluffig konsistens • Den måste vara kylskåpskall när du vispar den, annars är risken stor att dengrynar sig och inte går att vispa upp
Lägg en klick kolasås på hälften av makronerna och sätt samman. Om det är något man kan anmärka på ska det vara den lilla toppen från spritsningen som inte ville lägga sig helt
Blanda makroner, bacon och lök (ta gärna med stekflåttet för extra smak. Kokta makaroner som blandas med stekt bacon och lök, toppat med en äggstanning och riven ost
Att mala nötter till mjöl, vispa nattvärmda äggvitor och med stor precision spritsa lättstötta små skal på neurotiskt plant bakplåtspapper för att, timmar senare, kanske få de perfekta makronerna
I tider av LCHF och makroner finns det numera mandelmjöl att köpa i allt fler vanliga mataffärer och jag använde sådant istället för att stå och skålla, skala och mala mandlar själv
För några år sedan var det bara cupcakes som gällde, sedan skulle man baka franska makroner eller canneléer och den senaste tiden har det varit ett fasligt tjohej kring allt från rawfoodbollar och semmelwraps
Tog med en söt burk o en påse med mina makroner. Vispa i hop ägg o socker i en rostfri skål. Lemoncurd2 citroner3 ägg2 dl strösocker75 g smörTvätta citronerna o riv av det yttersta gula skalet, dela citronerna o pressa ur saften. 3 ägg
Vispa ner ägget. Lägg ihop kakorna två och två. Vispa ner ägget. Lägg ihop kakorna två och två. 2 äggvitor1 2/3 dl florsocker3 msk kokos. 2 tsk kakao (ingick inte i receptet som vi fick)Vispa äggvitan hårt. Grädda i 150 grader i ca 12-20 min beroende på hur stora makronerna är. 100 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl florsocker1/2 tsk vaniljpulver1 äggulaVispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver. 2 äggvitor. 1 äggula
Makroner är små eleganta kakor av mandelmjöl, äggvita och socker som färgas i alla färger som tänkas kan och med en krämig fyllning som kan varieras på tusentals sätt, allt efter tycke och smak