Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
Ni vet den där typiska smaken som tunnbröd har. Jo, att man kan göra sitt eget tunnbröd. Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
- Nypontunnbröd (klick). - Tunnbröd (klick). 1 dl majsmjöl. Glutenfritt och veganskt bröd med quinoa. Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst
½ dl majsmjöl. Alternativt kan man göra egna majstortillas eller som alternativ så funkar Moilas tunnbröd minst lika bra att använda som ersättning för tortillas
Ett mjukt tunnbröd med mild potatissmak, som har gräddats i en genuin stenugn. Mycket gott med smör på varmt bröd eller också kan du fylla tunnbrödet som en tortilla
Tortillas eller tunnbröd (8 st). 1,5-2 dl majsmjöl. Tortillas eller tunnbröd (8 st). 1,5-2 dl majsmjöl. Häromdagen skulle vi äta falafel och då googlade jag runt för att se vad som skulle vara gott att ha till
Ni är många som efterfrågat recept på det glutenfria tunnbrödet jag åt till frukost i lördags, så onsdagens tips till er får bli detta enkla och goda recept på glutenfria tunnbröd
Arbeta samman majsmjöl och vatten i en stor marberedare till en deg. Lägg de färdiggräddade tunnbröden på en lätt oljad bakplåt och låt stå i 150 graders varm ugn tills de skall serveras 1,3 l masa harina eller vanligt majsmjöl
½ dl majsmjöl. Rör ihop och låt svälla några minuter. (blir en väldigt tjock smet) Häll i kall stekpanna som ställs på spisen på medelstark värme och gräddas
Förrätten bestod av en sallad med tomat, paprika och fetaost, brieost inlindad i kallrökt lax och små hembakade tunnbröd med chevre, fikonmarmelad och parmaskinka