Ta upp och knåda degen i lite extra durra/havremjöl. 278 g majsmjöl ( ca 4,5 dl). 103 g durramjöl ( ca 1,7 dl – går också att byta till rent havremjöl). 278 g majsmjöl ( ca 4,5 dl). 103 g durramjöl ( ca 1,7 dl – går också att byta till rent havremjöl)
byt till majsmjöl eller öka ris/bovetemängden. 1 dl glutenfritt havremjöl*. Sätt ugnen på 200 C. Mixa smör, färskost, mjöler och psylliumskal till en smulig massa
(ev majsmjöl till utbakningen). 6 dl havremjöl. 1 dl majsmjöl. 6 dl havremjöl. 1 dl majsmjöl. För ett tag sedan hittade jag ett recept på pepparkakor hos Fullkorns Fia som såg intressant ut
Ta upp och knåda degen i lite extra durra/havremjöl. 278 g majsmjöl ( ca 4,5 dl). 103 g durra/ teff / hirs mjöl (ca 1,7 dl – går också att byta till rent havremjöl). 278 g majsmjöl ( ca 4,5 dl). 103 g durra/ teff / hirs mjöl (ca 1,7 dl – går också att byta till rent havremjöl)
Vill du inte köpa eller hittar havremjöl går det bra att göra eget. 5 dl havremjöl (glutenfritt). 2 dl majsmjöl. 5 dl havremjöl (glutenfritt). 2 dl majsmjöl
Blanda ihop alla torra ingredienser (jäst, havremjöl, annat mjöl, linfrön, salt, fiberhusk). 345 g Havremjöl (köp färdigt eller gör eget genom att köra havregryn i ca 5 min i matberedare. 180 g bovetemjöl/rismjöl/majsmjöl (funkar med vilket som eller blandning av olika). 345 g Havremjöl (köp färdigt eller gör eget genom att köra havregryn i ca 5 min i matberedare. 180 g bovetemjöl/rismjöl/majsmjöl (funkar med vilket som eller blandning av olika)
Numera är det vanligt att vanliga matbutiker har mjölpåsar som innehåller mandelmjöl, nötmjöl, majsmjöl och bovetemjöl, och potatismjöl är ju en klassiker i våra hyllor