4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Skala och strimla löken. Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål
Hetta upp en stekpanna med smör och stek haricots verts med pressad vitlök. Skala och strimla rödlöken och hacka persiljan och blanda sedan i bönsalladen
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Skala och strimla löken. Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål
Gör en egen glace med lite honung och bbq olja, grilla på lite majskolvar från höstskörden och gör en vitlöksdoftande coleslaw så blir det en liten middagsrätt som smakar sommar och vinter
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Skala och strimla löken. Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Skala och strimla löken. Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål
Till detta skulle man servera kokta majskolvar, tomat och gurka. Majskolvar skulle jag kanske inte välja som tilltugg i vanliga fall men de var iallafall goda
Skär lök och paprika i små bitar. Finhacka vitlök och urkärnad chili. Grilla majskolvarna med blasten på, ca 10 minuter. 4 st färska majskolvar. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta
Grillade majskolvar med Lindalhs nya aioli det är super gott. Eventuellt lite riven hackad lök. Blanda ihop philadelphiaosten med sambal oeleken i en bunke (eventuellt den finhackade röda löken också om det önskas)
Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med. 800g Nötfärs4msk Rapsoljaca 2l Köttbuljong, (vatten och flytande kalvfond)4st Gula lökar, strimlad4st Morötter, strimlad200g Vitkål, strimlad4st Vitlöksklyftor5msk tomatpuré2msk Harissaca 3dl Krossade tomater med chili1msk Timjan1msk Spiskummin1/2tsk Chilipeppar1/2tsk CayennepepparHavssaltSvartpepparVitlöksyoghurt. 3dl Mezeyoghurt3-4st Vitlöksklyftor1msk Rödvinsvinäger1msk OlivoljaHavssaltSåhär kan man göra. Fräs och mjukgör morötterna, vitkålen och löken tillsammans med timjanen i en stor kastrull på ca 5 l. Blanda ihop 3dl Mezeyoghurt med ca 3-4 pressade vitlöksklyftor, 1msk rödvinsvinäger, 1msk Olivolja och lite havssalt. Servera soppan i 60g varma tallrikar med en klick vitlöksyoghurt. 4st Vitlöksklyftor. 3-4st Vitlöksklyftor. ca 3-4 pressade vitlöksklyftor