När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. När kålen/rotsakerna kallnat blandar dem till en en slaw (turkisk yoghurt, dijonsenap, fint hackad purjolök salt, peppar och lite honung)
God både varm och kall tillsammans med kött, kyckling eller fisk eller bara som den är med en kall örtsås av yoghurt, creme fraiche, salt, peppar och örter
Soja yoghurt med vaniljsmak. Hur jag äter under en dag nu och recept på mumsig Protein Kladdkaka. Om man då undrar hur en dag kan se ut när det gäller min kost nu när jag försöker hitta balans i min sjukdom, så såg tex första dagen ut som följande
Dalarnas landskapsrätt är älgfärsbiffar med kantareller, örtstuvad majrova och stomptallrik. Här valde jag att tolka om älgfärsbiffarna till viltkryddad vegofärs, bytte ut den örtstuvade majrovan mot råriven majrova och en örtkräm gjord på havrefraiche och toppade det hela med lingon, stekta trattkantareller och tärnad gurka
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. När kålen/rotsakerna kallnat blandar dem till en en slaw (turkisk yoghurt, dijonsenap, fint hackad purjolök salt, peppar och lite honung)
Nä, det var vitkål (mycket mer näring, och mer mättsamt) och majrova i, och såklart tomat och gurka. Macka (Morotsmättare) med leverpastej Sport och smörgåsgurkaNaturell yoghurt med en halv kiwi, några Pauluns dinkelflingor, mandlar och valnötter, solrosfrön, hallon och pumpakärnor
Lägg i rotsakerna (morot, persiljerot och majrova), timjan, citronskalet och buljongtärningarna. Servera med en klick turkisk yoghurt, ett gott bröd och vitt vin, gärna av samma typ som använts i soppan