Det fick duga med tomater, gurka, vitlök och buljong. Mixade med en vanlig mixerstav och tycker det var för mycket "skal" från både tomaterna och gurkan så jag bestämde mig för att sila soppan men sparade grönsaksköttet
250 ml passerade tomater. Efter att allt sjudit i cirka 30 minuter så skall ni tillsätta passerade tomater, även kallat för tomatpuré, och kryddor såsom salt och peppar. 250 ml passerade tomater
Jag brände lite tomat med balsamico och vitlök. Riset är kokat i vitt vin och med fint fint hackad majrova och rotselleri (skapar en lite pepprig smak) samt lite vattenkrasse på slutet
När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Strimla vitkål, morot och majrova (kan uteslutas). På min som var utan bröd (hade salladsblad istället) hade jag cheddarost, hemmagjord hamburgerdressing, tomater och lök
1 tomat. 3 potatisar 1 tomat 1 purjolök. Jag gillar verkligen att utforska andra matkulturer. Så det känns så lyxigt att ha en livs levande spanjor i mitt kök
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Baka med fetaost och soltorkade tomater. *Slaka, dvs häll lite kokande vatten över fint strimlad vitkål, fänkål, morot, majrova, palsternacka och kålrot
Säsongens varor är ju också per automatik fräschare, smakrikare och faktiskt billigare också, för ärligt hur smakar de svindyra tomaterna så här i mars