Häromdagen när jag gjorde tomaterna i ugn så gjorde jag även egen majonäs samt saffransaioli med rostad vitlök och örter som jag hade till min lunch/middag och här kommer recepten på det
Slotts originalsenap efter behag. Ljummen potatissallad kallar jag denna potatisrätt och är en variant av vanlig potatissallad men istället för majonäs så har jag inkokt grädde och så är potatisen ljummen och inte kall
Vispa ihop äggulan, vinägern och senapen. MEN jag gillar inte "köpemajonäs " som är så stabbig att jag får skrapa den ur gommen när jag ätit klart, så då är det bara att ställa sig och vispa ihop en egen
Blanda ihop creme fraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart
3 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag använder 34%) 2 dl gräddfil eller yoghurt (jag rekommenderar gräddfil) 1,5 dl majonäs 1,5 dl chili sauce (jag använder Heinz chili sauce) 1 tsk dijonsenap (kan uteslutas eller ersättas med vanlig senap) Örtsalt/salt och svartpeppar Krämig pastasallad med kyckling– recept hittar du HÄR. 1,5 dl majonäs. 1 tsk dijonsenap