Den här goda potatissalladen passar lika bra till färskpotatis som till vanlig. När min pappa fyllde år i slutet av maj åt vi potatissalladen tillsammans med de här goda korvarna
Jag kan ibland ha lite svårt att tåla färska rädisor - även om jag älskar smaken - men när de blir ugnsrostade blir de mildare i smaken och även mer lättsmälta
Jättegod potatissallad som jag tyckte var riktigt god fast det var med ruccola. Jättegod potatissallad som jag tyckte var riktigt god fast det var med ruccola
Toppa med persiljan och servera ljummen, 750 g små färskpotatisar. 100 Feta-ost. Tvätta och koka potatisen knappt mjuk, skiva löken och dela osten i bitar
Koka upp vinäger och olivolja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Låt det hela koka en minut. Skiva potatisen lägg den i en serveringsskål och häll den varma vinägerblandningen över potatisen
Därför passade den här rätten så bra i dag - nu när värmen äntligen är här. Ljummenpotatissallad med räkor och sparris4 portioner700 g färskpotatis 1 kg frysta räkor i lake räkor i lake 1 burk grön sparris (250 g) 1 knippe rädisor (ca 150 g) 1 dl grovriven västerbottensost 1 påse babyspenat (70 g) 1 msk färskpressad citronjuice ca 2 msk riven pepparrot olivolja flingsalt svartpeppar Pepparrotsdressing3 msk riven pepparrot 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 dl mjölk 1 tsk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung Gör så här
En ny variant får jag förstås uppdatera med och den här gången blir det en ljummenpotatissallad. Här hittar du lite tips på hur du kan göra en god potatissallad
Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.