2. Örtblandning till riset: Rensa och finhacka örterna och vitlöken. Blanda allt samman i en skål.
3. Skölj och koka upp riset. Skölj av och tillsätt örtblandningen till kastrullen och tillred som vanligt ris med tadig på slutet.
4. Örtfyllning till fisken: Mjukfräs den hackade löken. Tillsätt vitlöken. Tillsätt den hackade koriandern och bockhornsklövern och gurkmejan (riv om färsk). Gnid in fisken invändigt med limepulvret. Tillsätt russinen när blandningen är klar. Salta fisken lätt.
5. Om hel fisk, fyll magen och bind om med snöre. In i 180 g varmluftsugn. Om hel fiskfilé, lägg på folie i ugnsform. Lägg på örtblandningen. Täck hela fisken med folien och 200 g varmluftsugn.
Tillsätt det avrunna riset och gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande. Täck botten med potatis och häll över 1 dl vatten. Koka under lock på medelvärme ca 30 min
Servera laxen tillsammans medörtris, yoghurt och citronklyftor. 10,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
sabzi polo mahi HÄR. Tahchin är en stor favorit, saffransris med kyckling toppad med zereshk. Underbart gott att serveras med persisk tsatsiki och shirazisallad
Nästa vecka blir ännu mer hektiskt och jag försöker jonglera så jag får tid med privata projekt, men nästa fredag ska allt ha lugnat ned sig, så då kanske jag belönar mig själv med en härlig ansiktsbehandling
Jag åt grillad MahiMahimed grillande grönsaker och mangosalsa. Resan gick bra och jag hade så klart packat med mig mat att ha med på planet eftersom jag sällan blir mätt på det lilla man får och helt ärligt så är flygplansmaten inte så god
Linsgryta medörtris, surdegsbröd, smör, grönsaker, bönor. / Annons i samarbete med Valio /. De bjöd in mig att prata om just maghälsa och deras nysläppta undersökning Magrapporten® på en frukost tillsammans med Petra Tungården och Doktor Brummer som är professor i gastroenterologi och klinisk nutrition vid Örebro universitet och specialist på just maghälsa
Kotlett med svampfräs, wokad pak choi och örtris. Den här veckan kommer vi bland att äta kimchistekt ris och ägg, kokt torsk med äggsås och så blir det en härlig shepherd´s pie
Vinbärsfylld Kyckling och örtrismed en mörk kycklingfond och rödvin. Min förtjusning till kyckling kan aldrig ta slut, speciellt när man vet att man får kyckling från en lokal och småskalig farm med fritt gående kycklingar och höns
Garnera med lite sallad, tomat samt en citronklyfta och keso. Baka av laxen i ugnen på 160 grader i ca 12-15 min med lite peppar samt pressad citron på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.