Bräsera fläskkotletter, alltså att bryna dem och sedan koka dem i lite vätska, gör kotletterna sådär härligt möra eftersom bräsering bryter ner fibrerna i köttet väldigt effektivt
Fina fläskkotletter med ben och fettkappa fick bräsera i buljong med goda örtkryddor och lök, därefter silade jag såsen och kokade upp med grädde som kotletterna sen fick ligga i
Fläskkotletter med ben brukar jag oftast steka för ytans skull men sen låta småkoka i gryta dels för att benen ger otroligt god smak och för att kotletterna blir så möra och goda då
Till kotletterna är fina o möra helt enkelt. (Detta är en liberalare variant av LCHF då den innehåller både ananas och röd paprika) 4 fläskkotletter1 röd paprika1 burk med konserverad ananas (går såklart bra med färsk också)2 gula lökar4 skivor lufttorkad skinka 1 burk kokosgrädde (ca 400ml)2 msk kycklingfondEv lite redning Bryn kotletterna i rikligt med smör, krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar. (Detta är en liberalare variant av LCHF då den innehåller både ananas och röd paprika) 4 fläskkotletter
Fläskkotletterna får puttra under lock i tomatsåsen tills de är möra. Daniel är en sann fläskkotlettsälskare och hade säkert gärna ätit fläskkotletter flera dagar i veckan
Till lunch bjöd hon på en rätt som hon egentligen brukar göra med fläskkotletter med ben. I fredags var jag och Oliver hos Edvin och firade att han hade fyllt ett år tidigare i veckan