Blanda gul lök, paprika, vitlök, chili och övriga kryddor i boten av grytan. Jag fick tag på en fin bit märgpipa i den annars så trista köttdisken på lokala ICA
Strimla paprikan. Strö över paprikapulver och kryddor. Låt det svettas några minuter innan tomatpuré, lagerblad, paprika, grönsaksbuljong och öl tillsätts
Kärna paprikan och skär i grova bitar. 1,2 kilo högrev eller märgpipa. 1 msk paprikapulver. Relaterade 1,2 kilo högrev eller märgpipa. 1 msk paprikapulver
röd och gul paprika, finkrossad tomat, morötter, grytbitar eller märgpipa/bog, gul lök. arrowrot), rödvinsvinäger, smör/ghee/kokosolja, tomatpuré, salt och peppar, vitlök, timjan, rökt paprikapulver, kummin
Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
500 g bog/märgpipa nöt. Nu är middagen bortplockad och jag blev sååå trött. Måste nog lägga mig på soffan i några minuter för att orka göra nå vettigt i kväll
4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. Tillsätt 1 röd och 1 grön paprika i strimlor. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
8 personer 3 kg högrev eller benfri märgpipa 4 st gula lökar 2 tsk salt 2 msk paprikapulver 1 st citron, finrivet skal 2 tsk torkad timjan 1 tsk torkad mejram 4 st vitlöksklyftor 2 tsk stött kummin, hel 1 tsk cayennepeppar  5 dl vatten  4 st mörk oxbuljong, tärningar 8 st paprika, gul och röd Tillagning Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest. Strimla röd och gul paprika i QuickChef III och lägg i grytan de 5 sista minuterna. 3 kg högrev eller benfri märgpipa. 2 msk paprikapulver. 8 st paprika