Lutfisk recept

0 Spara
Lutfisk

Lutfisk

Lutfisk förpackningen finns som står på hur man göra med att koka fisken. Häll ca 5 dl mjölk och lägg en buljong smak av spelar ingen roll. Koka 5 dl vatten sedan häll 2 dl mini nudlar och 2 dl bastmati ris och lägg en grönsak buljong i, koka 10 minuter
0 Spara
Lutfisk

Lutfisk

Servera med kokt potatis, sås, gröna ärtor och krydda med salt och rikligt med kryddpeppar. Ju längre den får ligga desto fastare och godare blir fisken
2 Spara
Lutfisk

Lutfisk

Lägg lutfisken i rikligt med kallt vatten 1-2 timmar innan den ska kokas. 1,5-2 kg lutfisk. Lägg lutfisken i rikligt med kallt vatten 1-2 timmar innan den ska kokas
1 Spara
Béchamelsås

Béchamelsås

Servera lutfisken med sås, kokt potatis, svartpeppar eller kryddpeppar och gröna ärtor. Häll i margarinet i en tjockbottnad kastrull
5 Spara
Grönkålssallad

Grönkålssallad

Lutfisk är min favorit men den får jag bjuda på själv en annan dag.  GRÖNKÅLSSALLAD4 grönkålsblad1 äpple1 tsk finhackad lök, ( för stor lök på bilden) smaka av1 kryddmått salt1 msk äppelcidervinäger eller annan mild syra3 msk olivolja eller liknandeRepa kålen och skölj den. 3 msk olivolja
3 Spara
Ris a la Malta

Ris a la Malta

Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
2 Spara
Lutfisk

Lutfisk

Lägg lutfisken i rikligt med kallt vatten 1-2 timmar innan den ska kokas. 1,5-2 kg lutfisk. Lägg lutfisken i rikligt med kallt vatten 1-2 timmar innan den ska kokas
9 Spara
Grov skånsk senap

Grov skånsk senap

Det allra enklaste receptet består av krossade senapskorn och vatten. Krossa senapskornen i en kraftig bunke med senapskula eller använd en mortelstöt, tillsätt vattnet efter hand tills senapen fått smidig konsistens
5 Spara
Lutfisksufflé

Lutfisksufflé

Sätt ugnen på 200°. Koka lutfisken (se recept). Smörj och mjöla cocotteformar (ca 1½ dl). Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet
1 Spara
Béchamelsås

Béchamelsås

Servera lutfisken med sås, kokt potatis, svartpeppar eller kryddpeppar och gröna ärtor. Häll i margarinet i en tjockbottnad kastrull
1 Spara
Bechamelsås

Bechamelsås

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min
1 Spara
Valnötspesto

Valnötspesto

Det kommer istället bli en jul med mycket fisk och vegetariskt, lutfisk (såklart), sill, och mycket grönkål och rödkål
0 Spara
Jag ljög

Jag ljög

Många längtar efter lutfisk nu när det börjar närma sig jul, men inte jag. Jag har aldrig riktigt förstått mig på det där med lutfisk, för den smakar ju ingenting
0 Spara
Bechamelsås

Bechamelsås

Fräs mjölet i smöret tills det är ljusbrunt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka under omrörning i c
0 Spara
Cook-along med Mange och lisa

Cook-along med Mange och lisa

Lisa kommer att avslöja vad det är för likheter mellan en majsvåffla och lutfisk. 2016-05-30 av Lisa Förare Winbladh Cook-along med Mange och lisa
0 Spara
Värmande vintermiddag

Värmande vintermiddag

Grillade skogschampinjoner med parmesan, spenat och pinjenötter. En smakrik och lite annorlunda förrätt, där fyllningen gifter sig strålande med svampen
0 Spara
Tusen år i varje julbord

Tusen år i varje julbord

Här bjöds också stekar av vilt, frikostigt av lutfisk och vit risgrynsgröt. Fram till 1960-talet var julaftonmåltiden ofta uppbyggd på först ett mindre julsmörgåsbord med julskinka, därefter följde lutfisk med tillbehör till varmrätt och så risgrynsgröt som efterrätt
0 Spara
Svartsoppa

Svartsoppa

Svartsoppa är en soppa som lagas på buljong och blod. Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
Sökförslag och sidor