Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Lutfisk förpackningen finns som står på hur man göra med att koka fisken. Koka 5 dl vatten sedan häll 2 dl mini nudlar och 2 dl bastmati ris och lägg en grönsak buljong i, koka 10 minuter. 5 dl vatten sedan häll 2 dl mini nudlar och 2 dl bastmati ris och lägg en grönsak buljong i, koka
Vanligtvis brukar vi alltid ha ris à la Malta som dessert efter lutfisken på annandagen. 1 kg risgrynsgröt - helst hemkokt, men även den köpta fungerar väl. 1 kg risgrynsgröt - helst hemkokt, men även den köpta fungerar väl
lutfisk med senapssås. Ris a la Malta med inlagda persikor - mums. Jag fullkomligt älskar lutfisk, med det måste vara mormors hemmamalda senapssås till, annars är det inte på riktigt
Trött på julmat, gröt och lutfisk så ikväll blev det en mustig gryta istället. tamarisoja. Häll på grädde,Cream fraiche, kycklingfond, tamarisoja och lingonsylt
Dela lutfisken i små bitar, plocka bort ev ben och ta bort allt skinn. DAGENS RECEPT 14-12-30LUTFISKSUFFLÉEnlutfisksufflé är bland det godaste man kan göra av de rester man har kvar sedan julaftonens lutfiskmiddag. 4 portioner6 - 7 dl lutfiskrester utan skinn3 msk smör eller margarin4 msk vetemjöl2 dl mjölk2 dl kaffegrädde1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm kryddpeppar5 äggDela lutfisken i små bitar, plocka bort ev ben och ta bort allt skinn. Blanda ned 2 - 3 dl kokt, kallt ris i sufflésmeten tillsammans med fiskresterna. 6 - 7 dl lutfiskrester utan skinn
Blanda samman ris, ägg, grädde och mjölk. Plocka lutfisken i mindre bitar och vänd i smeten. Servera lutfiskpuddingen med skirat smör och citronklyftor
Juldagen - Lutfisk med senapssås. Det finns dessutom en slags knäck som slår alla andra knäck med hästlängder, och det är mina Polkagrisknäck, och därför var de en given "veckans-söta-tips" till denna veckans matsedel
Se till att lutfisken är MSC-märkt sej eller torsk. Bakade betor och kapris med senapsdressing. Den här salladen är härligt salt, krispig, söt och syrlig på en och samma gång