Lutfisk ris recept

Ris à la malta med hallon

Ris à la malta med hallon

Än är julen inte slut och idag njuter vi av lutfisk till middag. Ris à la malta är klassisk dessert till detta
Ris a la Malta

Ris a la Malta

Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Lägg lutfisken i blöt i rikligt med kallt vatten. Skölj av och lägg lutfisken i en ugnsfast form. Häll mjölken och lutfiskspadet i en gryta
Lutfisk

Lutfisk

Lutfisk förpackningen finns som står på hur man göra med att koka fisken. Koka 5 dl vatten sedan häll 2 dl mini nudlar och 2 dl bastmati ris och lägg en grönsak buljong i, koka 10 minuter. 5 dl vatten sedan häll 2 dl mini nudlar och 2 dl bastmati ris och lägg en grönsak buljong i, koka
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Vanligtvis brukar vi alltid ha ris à la Malta som dessert efter lutfisken på annandagen. 1 kg risgrynsgröt - helst hemkokt, men även den köpta fungerar väl. 1 kg risgrynsgröt - helst hemkokt, men även den köpta fungerar väl
Nyårsmeny 2015

Nyårsmeny 2015

lutfisk med senapssås. Ris a la Malta med inlagda persikor - mums. Jag fullkomligt älskar lutfisk, med det måste vara mormors hemmamalda senapssås till, annars är det inte på riktigt
Den perfekta kycklinggrytan.

Den perfekta kycklinggrytan.

Trött på julmat, gröt och lutfisk så ikväll blev det en mustig gryta istället. tamarisoja. Häll på grädde,Cream fraiche, kycklingfond, tamarisoja och lingonsylt
Jag ljög

Jag ljög

Många längtar efter lutfisk nu när det börjar närma sig jul, men inte jag. ), men det är lite trist att bara äta sås
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Dela lutfisken i små bitar, plocka bort ev ben och ta bort allt skinn. DAGENS RECEPT 14-12-30LUTFISKSUFFLÉEnlutfisksufflé är bland det godaste man kan göra av de rester man har kvar sedan julaftonens lutfiskmiddag. 4 portioner6 - 7 dl lutfiskrester utan skinn3 msk smör eller margarin4 msk vetemjöl2 dl mjölk2 dl kaffegrädde1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm kryddpeppar5 äggDela lutfisken i små bitar, plocka bort ev ben och ta bort allt skinn. Blanda ned 2 - 3 dl kokt, kallt ris i sufflésmeten tillsammans med fiskresterna. 6 - 7 dl lutfiskrester utan skinn
Lutfiskpudding

Lutfiskpudding

Blanda samman ris, ägg, grädde och mjölk. Plocka lutfisken i mindre bitar och vänd i smeten. Servera lutfiskpuddingen med skirat smör och citronklyftor
Kryddpepparfisk

Kryddpepparfisk

lutfisk. Servera med ris eller spaghetti och en tomatsallad. Skölj och skiva purjolöken. Sprid ut den på botten av en flat form
Dagens recept: Tomatfisk i ugn

Dagens recept: Tomatfisk i ugn

Oftast torkas den och används till bl a lutfisk. Servera den med kokt potatis eller ris och gärna en sallad
Matsedel vecka 52

Matsedel vecka 52

Juldagen - Lutfisk med senapssås. Det finns dessutom en slags knäck som slår alla andra knäck med hästlängder, och det är mina Polkagrisknäck, och därför var de en given "veckans-söta-tips" till denna veckans matsedel

God fortsättning!

Julmiddagen var en tudelad affär, mor, far och farfar åt lutfisk, jag kan bara inte med lutfiskens doft eller konsistens
Risgrynsbrûlée

Risgrynsbrûlée

Efter lutfisken brukar vi alltid äta ris à la malta, men nu hittade jag ett recept på en risgrynsbrûlée som lät spännande
Stekt torsk med saffranssky

Stekt torsk med saffranssky

I min familj äter vi alltid lutfisk med senapssås hemma hos mormor och morfar på juldagen, det har alltid varit så, så länge jag funnits med i bilden