Lutfisk olivolja recept

Lutfisk med bakad silverlök

Lutfisk med bakad silverlök

Ringla olivolja och strö persilja över moset och servera med ärter och bröd. Ta ut lutfisken ur sin förpackning och torka den med pappershandduk
Grönkålssallad

Grönkålssallad

Lutfisk är min favorit men den får jag bjuda på själv en annan dag.  GRÖNKÅLSSALLAD4 grönkålsblad1 äpple1 tsk finhackad lök, ( för stor lök på bilden) smaka av1 kryddmått salt1 msk äppelcidervinäger eller annan mild syra3 msk olivolja eller liknandeRepa kålen och skölj den
Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Det är alltså ungefär samma råvara som vi utgår från när vi gör lutfisk till jul, fast i Ligurien blöter man upp fisken i rinnande färskvatten istället för soda
Valnötspesto

Valnötspesto

Det kommer istället bli en jul med mycket fisk och vegetariskt, lutfisk (såklart), sill, och mycket grönkål och rödkål

Lutfisk med skaldjursbuljong

Fräs grönsakerna i olivolja tills de blir mjuka. Koka lutfisken enligt anvisning. Skär den kokta lutfisken i fyra bitar
Mannerströms fiskbullar & kokbok

Mannerströms fiskbullar & kokbok

Den berömda rödspättan på wärdshuset (eller Panget som vi kallar det här ute) som jag själv ätit nästan varje gång jag varit på wärdshuset, eller lutfisken med musslorna

Artikel: Vegetariskt julbord på Vegana

köttbullar, lutfisk och sillar – det traditionella julbordet är en riktig. ½ dl olivolja. olivolja och strö över sesamfrön

Lutfiskbrandade

Koka lutfisken enligt anvisning. Skär lutfisken i mindre bitar och vänd ner dem försiktigt i moset. Fräs vitlöksskivorna i 2 msk olivolja. Värm upp ca 3 msk ny olivolja och rosta skivorna gyllenbruna. Lägg 1 kg urvattnad lutfisk i en rymlig form med skinnsidan ner. Strö över 2 tsk salt för ca 1 kg lutfisk. 500 gram lutfisk. 2 msk olivolja , + 3 msk

Ugnsstekt lutfisk med klassiska smaker

Stek i olivolja och smör runtom så att baconen får färg. Rulla lutfisken i senapspulvret och finhackad dill, rulla sedan in fisken i baconen

Lutfisk som tapas

- Fritera i rikligt med olivolja i fritös, eller i en stekpanna. - Pressa ur saften från en citron ner i en bunke, lägg ner lutfisken där också och häll på med vatten så att fisken täcks

River Café Cookbook – The Italian Kitchen 7

  Det här verkar påminna om lutfisken på julbordet, fast med andra tillbehör. Gnid in fänkålsfrön och häll på mycket olivolja, särskilt på stjärdelen som lätt fastnar