Idag gjorde jag den här gryta med rotfrukter och kikärtor till lunch. Jag erkänner att jag var liiiite skeptiskt mot kikärtor men skam den som inte vågar testa nåt nytt
Idag tänkte jag bjuda på ett lunchtips istället för frukosttips. Eftersom att min lunch (som jag improviserade ihop helt och hållet) idag var så fantastiskt god ville jag verkligen dela med mig av just detta
Grytan räckte precis till två luncher till mig och maken, men portionerna var i snålaste laget. Tillsätt tomaterna, kokosmjölken, chutneyn och kikärtorna (häll av och skölj av konserverade kikärtor innan de tillsätts)
Får nog bli en rostad macka med detta till frukost/lunch. Kikärtorna "köttar" till det, och det är en sån där vegetariskt rätt jag snackat om tidigare, en sån som inte får en att längta efter kött
Något som däremot sparar tid är att ha med sig god mat i låda till jobblunchen. Tanken var att den goda röran skulle räcka till två luncher, men jag kan nog inte låta bli att äta upp hela skålen redan idag
Funkar lika bra som snacks eller som jag åt det idag - till lunch. Hummusen innehåller 1 paket kikärtor (230g), 1,5 dl vatten, 1 vitlöksklyfta, 1 krm salt, 1,5 msk citronjuice, 0,5 dl cashewnötter, 1,5 tsk malen spiskummin, 2-3 krm svartpeppar, 1,5 tsk salt och 1 msk olivolja och guacamolen består av 2 st avokados, 0,5 tsk sambal oelek, 1 vitlöksklyfta, 1 msk citronjuice, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. 1 paket kikärtor
Jag har i stort sett suttit och pluggat hela dagen, och endast tagit en paus för lunch. Det blev en fantastiskt god tomatsoppa som doftade oregano & vitlök, som var toppad med färsk basilika och en "kräm" på fetaost och turkisk yoghurt, och som var serverad med rostade kikärtor med oregano, olivolja & flingsalt (istället för krutonger)