Luftorkad skinka recept

Lyxiga pizzabullar

Lyxiga pizzabullar

160 g prosciutto eller annan luftorkadskinka. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37 grader
Saltimbocca

Saltimbocca

tunna skivor Parmaskinka eller annan luftorkadskinka. Viktigt att börja steka vid fliken så skinkan inte fläker upp sig
Parma rullar med ost

Parma rullar med ost

3 skivor parmaskinka/luftorkadskinka. Lägg ut skinkan lägg 1 msk philadelphiaost på varje rulla ihop förvara i kylen. 3 skivor parmaskinka/luftorkadskinka
Mexikansk majssoppa med quesadillas

Mexikansk majssoppa med quesadillas

2 stora tortillabröd 200 g mozzarella, helst den fastare typen för pizza 0,5 förp luftorkadskinka [40 g] 0,5 kruka koriander (eller basilika) 0,25 röd chilifrukt (mild) svartpeppar, nymalen olivolja, till stekning
Serranolindad laxfilé

Serranolindad laxfilé

Mal på lite vitpeppar och packa in i vars en skiva serranoskinka. 8 skivor serranoskinka. Sätt ugnen på 225 grader
Culatello del 2

Culatello del 2

Jag valde att göra det på fioccon, den lilla skinkan, medan jag lät culatellon vara utan kryddor. Skinkorna har saltats i 21 dagar och det har blivit dags att lufttorka dom
Frittata med spenat

Frittata med spenat

Man kan tillsätta lite fetaosttärningar (ca 200 gr) i den, men då passar det bättre att lägga på luftorkadskinka

Nyårsafton

Förrätten var smördeg med grillat päron, chevré, luftorkadskinka, salami, ruccola, honung och flingsalt
Plock och förrätt med luftorkad skinka

Plock och förrätt med luftorkad skinka

Förrätten var en ädelostpaj ed lufttorkad skinka. Ädelostpaj med spenat och lufttorkad skinka. Dekorera med lufttorkad skinka och cocktailtomater samt färsk krydda och ett gott vin till
Pasta med jordärtskockor

Pasta med jordärtskockor

Linda om luftorkadskinka runt tre-fyra sparrissar. 500 g tagliatelle3 dl bladpersilja3 dl basilika5 dl matlagningsgrädde2 vitlöksklyftor1 msk pressad citron1 msk kycklingfond500 g jordärtskockor500 g champinjoner6 msk smör500 g sparris200 g lufttorkad skinkasaltpepparKoka pastan
Mexikansk majssoppa med quesadillas

Mexikansk majssoppa med quesadillas

Lägg ut två av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå. 2 burkar majskorn (á 340 g)4 msk olivoljaen stor nypa gourmetsaltsvartpeppar från kvarn1 l vatten2 hönsbuljongtärning2 dl lätt-crème fraîche4 tsk tacokrydda4 stora tortillabröd300 g mozzarella, helst den fastare typen för pizza1 pkt luftorkadskinka (80 g)1 kruka koriander, eller basilika½mild röd chilifruktsvartpeppar från kvarnolivolja till stekning1
Marknadsmat

Marknadsmat

Lägg ut två av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå. Mexikansk majssoppa med quesadillas2 burkar majskorn (á 340 g)4 msk olivoljaen stor nypa gourmetsaltsvartpeppar från kvarn1 l vatten2 hönsbuljongtärning2 dl lätt-crème fraîche4 tsk tacokrydda4 stora tortillabröd300 g mozzarella, helst den fastare typen för pizza1 pkt luftorkadskinka (80 g)1 kruka koriander, eller basilika½mild röd chilifruktsvartpeppar från kvarnolivolja till stekning1
Saltimbocca på fläskfile

Saltimbocca på fläskfile

700 g fläskfile70 g luftorkadskinka, tex parmaskinka½ kruka salviaFlingsalt och svrtpeppar2 dl vitt vinTillbehör