1 dl ljussirap (ev lite till för att ringla över). 1 dl ljussirap. Foto. Johannes Wätterbäck. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
5 dl havregryn2 dl vetemjöl1 dl socker5-6dl skivat äpple utan skaldelar och kärnhus2-6 tsk "nymortlad" karemumma där det gärna får vara lite grovt kvar1dl ljussirap (ev lite till för att ringla över)Ugnstemperatur 200grader Gör så här. 1dl ljussirap
5 dl havregryn2 dl vetemjöl1 dl socker5-6 dl skivat äpple utan skaldelar och kärnhus2-6 tsk kanel beroende på tycke smak och hur mörk man vill ha den1dl ljussirap (ev lite till för att ringla över)Ugnstemperatur 200 graderGör så här. 1dl ljussirap
- 1dl ljussirap. 1dl ljussirap. Tänk dig en gigantisk "Toffifee" utan hasselnöten. Om du bara ska baka ett enda sliskigt bakverk i år så vill jag tipsa om dem här läckerbitarna
½ dl brödsirap/ljussirap (jag hade bara ljus sirap hemma, det fungerade lika bra). ½ dl brödsirap/ljussirap (jag hade bara ljus sirap hemma, det fungerade lika bra)
Chocolate & Hazelnut Brownies225 g rumsvarmt smör360 g strösocker (4 dl)80 g kakao (2 dl)95 g ljus sirap (3/4 dl)nästan ½ tsk salt4 stora ägg150 g vetemjöl (2½ dl)2 dl rostade och skalade hasselnötter1 dl hackad mörk chokladChocolate Fudge Frosting150 g vispgrädde (1½ dl)50 g mjölk (½ dl)70 g ljussirap (½ dl)200 g mörk choklad, 70%Sätt ugnen på 175 grader. 70 g ljussirap
1/2 msk ljussirap. 1/2 msk ljussirap. Här har jag hittat ett riktigt smarrigt recept. Japaninspirerad nudelrätt med många goda smaker som får smaklökarna att jubla
1 dl ljussirap. 1. Ställ ugnen på 225 grader. 2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst. 3. Smält smöret och ta bort smöret från plattan, bryt ner den mörka chokladen i smöret och låt smälta under omrörning