Chokladfondant med kolasås
baka med linn
baka med linn

Chokladfondant med kolasås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Fondant
  • 2 ägg
  • 2 äggulor - (sammanlagt 4 ägg men bara 2 äggulor)
  • 3 msk socker
  • 100 gram smör
  • 100 gram mörkchoklad 70% kakaohalt
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 nypor flingsalt
  •  
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljussirap
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Ställ ugnen på 225 grader.

    2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst.

    3. Smält smöret och ta bort smöret från plattan, bryt ner den mörka chokladen i smöret och låt smälta under omrörning.
    Blanda ihop smörblandningen och äggröran och pudra sist i vetemjölet och blanda till en jämn smet.

    4. Smöra ca 12 silikon-muffinsformar eller ca 4 fondant-formar, så att det lossnar sen.

    Fyll ca 2/3 form med smet och fördela över flingsaltet. Grädda muffinsformarna i ca 3 min och fondantformarna i ca 7 min.

    Kolasås:
    1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och och låt puttra i ca 5 min.

    2. Rör i vaniljsocker. Servera med chokladfondanten och dekorera med färska bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.