3. Smält smöret och ta bort smöret från plattan, bryt ner den mörka chokladen i smöret och låt smälta under omrörning.
Blanda ihop smörblandningen och äggröran och pudra sist i vetemjölet och blanda till en jämn smet.
4. Smöra ca 12 silikon-muffinsformar eller ca 4 fondant-formar, så att det lossnar sen.
Fyll ca 2/3 form med smet och fördela över flingsaltet. Grädda muffinsformarna i ca 3 min och fondantformarna i ca 7 min.
Kolasås:
1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och och låt puttra i ca 5 min.
2. Rör i vaniljsocker. Servera med chokladfondanten och dekorera med färska bär.
Servera med grädde och/eller vaniljglass. Smöra 8 formar med smör. Låt stå i några minuter (ca 8-10) innan du försiktigt vänder upp fondanterna på var sin tallrik med hjälp av bakplåtspappersremsorna
Mosa hallonen med en visp. Garnera med florsocker och röda bär. Droppa ut en hallonsås lite snyggt och servera genast, eventuellt med lättvispad grädde
Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondantmed mycket chokladsmak och krämigt innandöme
Rör i den smälta chokladen och avsluta med mjölet. Stjälp upp fondanterna på en tallrik och servera direkt med jordgubbar, passionsfrukt och vispad grädde
Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Smörj sex stycken små, ugnsfasta formar och strö dem tunt med strösocker. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott, sikta ner mjölet och vispa försiktigt ihop till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.