Ljummen risonisallad med vitlöksstekt tofu
ribnell
ribnell

Ljummen risonisallad med vitlöksstekt tofu

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 fp hård tofu 200g ( halloumi om de ska va vegetariskt )
  • 1,5 msk olivolja
  • 3 - 5 vitlöksklyftor
  • 1 fp jordärtskocka ( 250g )
  • 100 g snackpaprika ( går bra med vanliga paprika också )
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 175 g risonipasta ( funkar med vanliga pasta )
  • 0.5 fp soltorkade tomater ( 100g ) ++++ tomatoljan som de ligger i 100g
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijon senap
  • 50 g rödlök ( 1st )
  • 0.5 fp ruccola ( 50g )
  • 0.5 fp solroskärnor ( 100g)
  • Du kan låga i lite egna ingredienser också som tex: champinjoner ( lägg i ugnen), jordnötter.
  • Smaka efter och känn vad som passar

Beskrivning

    Sätt ungen på 220 grader

    Skär 200g tofun i 2cm tärningar och lägg i en skål blanda med 0.5 olivolja och låt stå.

    Grönsaker:

    Skrubba och skär 1 fp jordärtskockor ( 250g ) i 2cm bitar och strimla 100g paprika. Lägg på en plåt/ungs form.
    Blanda med 0.5 msk olivolja, 0.5 tsk rosmarin och salt. Rosta i ugnen i 20 min

    Pasta:
    Koka risonipasta ( pasta) enligt anvisningar på förpackningen

    Dressing:

    Häll av och spara oljan från 0.5 fp soltorkade tomater ( 100g). Blanda 1.5 msk tomatolja, 0.5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijon senap, salt och peppar i skålen

    Sallad:

    Ta en stor skål. Skär 50g lök i tunna halvmånar. Lägg i skålen och blanda med risoni ( pastan ), de soltorkade tomaterna ( 100g), 0.5 fp ruccola ( 50g ), 0.5 fp solroskärnor ( 100g ), de rostade grönsakerna från ugnen, och dressingen. Blanda allt den stora skålen

    Tofun:
    Hetta upp tofun med lite olja och stek, när du stek lite så lägg i 3-5 pressade klyfter och stek med tofun. Stek tills allt får en bra färg och lägg sen över det i den stora skålen och blanda runt allt. Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.