Lingonsylt med gin recept

Lingonglass med maränger

Lingonglass med maränger

Rör ner lingonsylten och rör om väl. Rör ner de färska lingonen med sin vätska i glassmeten. Fyll på med resten av smeten och täck formen med folie
Lingonparfait spetsad med gin

Lingonparfait spetsad med gin

Rör ner äggulor, lingonsylt, socker och gin. Klä en avlång brödform med plastfilm. Avsluta med att strö över riven choklad igen
Halv åtta hos Johanna IV

Halv åtta hos Johanna IV

Blanda den med äggröran, lingonsylten och ev. Johanna välkomnade oss i långklänning med en bubblig fördrink innan hon försvann in i köket igen
Lingonglass med maränger

Lingonglass med maränger

Rör ner lingonsylten och rör om väl. Rör ner de färska lingonen med sin vätska i glassmeten. Fyll på med resten av smeten och täck formen med folie
Chokladparfait med lingon

Chokladparfait med lingon

Blanda den med äggröran, lingonsylten och ev. gin. Häll smeten i en skål med rund botten. Sätt ner en mindre skål med plastfilm runt i chokladsmeten
Chokladparfait med lingon

Chokladparfait med lingon

Blanda den med äggröran, lingonsylten och ev. gin. Häll smeten i en skål med rund botten. Sätt ner en mindre skål med plastfilm runt i chokladsmeten
Lingonglass

Lingonglass

Rör ner lingonen med sitt spad och lingonsylten i äggsmeten. Skeda upp den färdiga glassen i coupeglass och garnera med lingon och maränger
Lingonglass med kolasås

Lingonglass med kolasås

Vispa ihop äggulor, florsocker, lingon och gin. , Vispa grädden och blanda med lingonsmeten. Garnera gärna med hela lingon

Lingon collins

Fyll till två tredjedelar med is. Häll i gin, sirap och citronsaft. Fyll med is. Servera med ett roligt sugrör i stället

Lingonparfait med gin

Servera gärna med lingonsås. Vänd ner grädde, sylt och gin i äggsmeten. ½ dl gin. 2½ dl lingonsylt. Vispa äggulor och socker pösigt

Cheesecake med lingon och gin

Smula pepparkakorna och blanda med smöret. Kläm ut blandningen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 5 dl rårörd lingonsylt + 0,5 dl Råsocker. 2-3 msk gin

Lingonparfait spetsad med gin

Rör ner äggulor, lingonsylt, socker och gin. Klä en avlång brödform med plastfilm. Avsluta med att strö över riven choklad igen

Lingonparfait

Rör äggulor och socker poröst och blanda i lingon och ev gin. 3 1/2 dl rårörda lingon eller lingonsylt. 4 msk gin (kan uteslutas)

Lingonglass

 Rör ner lingonen med sitt spad och lingonsylten i äggsmeten. Skeda upp den färdiga glassen i coupeglass och garnera med lingon och maränger

Lingonkupol med maräng

Tryck ut glassen med en sked längs kanterna i en kyld skål som stått i frysen en stund. Tag ur frysen och stjälp upp den på fat garnera med maränger och väl avrunna päron samt vispad grädde

Frusen lingonmaräng

Blanda lingonsylt och ev ginmed äggsmeten och vänd försiktigt ner grädden samt de vispade vitorna. Vispa först äggvitorna till hårt skum (medan vispen är torr och ren) och därefter grädden till skum

Lingonmaräng

Blanda lingonsylt och ev. ginmed äggsmeten och vänd försiktigt ner grädden samt de vispade äggvitorna