Lingonlimpa vetegroddar recept

Brödbak-tekakor, gifflar och blåbär- och lingonlimpa

Brödbak-tekakor, gifflar och blåbär- och lingonlimpa

Häll i salt, socker, vetegroddar och vetemjöl. Tekakor, 16 st2 1/2 dl havregryn5 dl vatten50 g smör50 g jäst1 tsk salt2 1/2 msk socker1 dl vetegroddar7-8 dl vetemjöl (jag brukar sällan följa recept utan hälla i tills det är lagom)Häll havregryn och vatten i en skål och låt svälla i ca 30 min
Lingonbröd

Lingonbröd

Nu har jag bakat en lingonlimpa.  3 dl havregryn4 dl grahamsmjöl3 dl rågmjöl2 dl vetegroddar1 dl krauskli1 dl vetemjöl1 dl krossade linfrön1 dl solroskärnor1 dl pumpafrön1/2-1 dl valnötskärnor2 tsk salt3 tsk bikarbonat7 dl lätt filmjölk1 dl mörk sirap3 dl rårörda lingonOlja till att smörja formarna med1. 2 dl vetegroddar

Lingonlimpa

2 1/5 dl vetegroddar. Blanda alla torra ingridensier. Blanda sedan i sylt, sirap och filmjölk. Grädda i nedre delen av ugnen 175 g

Lingonlimpa

1 dl vetegroddar. Ugn 175 grader. Smörj en avlång form, 1,5 liter. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk, sirap och lingonsylt

Saftig lingonlimpa

1/2 dl vetegroddar. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt resten och blanda väl, elvisp rekommenderas för ett saftigare bröd