Lingonlimpa russin recept

Leilas saftiga lingonlimpa

Leilas saftiga lingonlimpa

4 dl varmt vatten 2 dl lingonsylt 1 dl olivolja 1/2 dl ljus sirap 1 kapsyl ättika 1 msk salt 1 msk hel kummin 1 msk hla fänkålsfrön 2 dl russin 1 dl linfrön 1 pkt torrjäst 2 dl grahamsmjöl 2 dl rågsikt 10-11 dl vetemjöl special Gör såhär. Blanda ca 50 grader varmt vatten, lingonsylt, olivolja, sirap, ättika, salt, krydder som stötts i mortel, russin och linfrön i en bunke. 2 dl russin
Lingonlimpa

Lingonlimpa

4 dl vatten som är 40-50 grader varmt2 dl lingonsylt1 dl olivolja½ dl ljus sirap1 kapsyl ättika1 msk salt ( jag hade ½)1 msk hel kummin1 msk hel färnkålsfrön2 dl russin1 dl linfrön1 pkt torrjäst2 dl grahamsmjöl2 dl rågsiktsmjölca 10 dl vetemjöl specialBörja med att blanda vatten, lingonsylt, olivolja,ättika, linfrön, russin, salt, sirap, kryddorna som du stöter i mortel först. 2 dl russin
Saftig Lingonlimpa

Saftig Lingonlimpa

Blanda vattnet med jästen tills den löst sig ha sedan i lingonsylt, olivolja, sirap, ättika, salt, kryddor, russin, linfrön och rör runt
Lingonlimpa

Lingonlimpa

½ dl russin. DAG 1. Blanda alla ingredienser och låt stå över natten. DAG 2. Häll kokande vatten över degen och blanda väl

Lingonlimpa

Russin kan tillsättas om man vill ha det lite saftigare. Blanda alla torra ingridensier. Blanda sedan i sylt, sirap och filmjölk

Lingonlimpa

1-2 dl russin. Ugn 175 grader. Smörj en avlång form, 1,5 liter. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk, sirap och lingonsylt

Jamtamats lingonlimpa

1 1/2 dl russin. Kan kännas bökigt med ett lååångt recept men det lönar sej oftast på smaken. -). Första dagen

Lingonlimpa

) Idag startade min dag med att baka Lingonlimpa och oj så gott det blev med lite smör och ost. 6 dl vatten50 g jäst1dl havregryn1/2 dl krossat linfrö1/2 dl russin1 tsk salt1 tsk kanel1 dl lingonsylt3 msk ljus sirapCa 10 dl vetemjölGör så här. Blanda 3 dl vatten med havregryn, linfrö, russin, salt och kanel i en kastrull. 1/2 dl russin