Laga mat i lergryta är smidigt ihop med allt och in i ugnen - klart. Börja med att lägga lergrytan i blöt ca 20 min. skär valfria rotfrukter i bitar jag tog6 potatisar4 morötter2 palsternackoren bit rotselleri2 stora gula lökarBlanda ihop allt i lergrytan och tillsätt2 vitlöksklyftor hackade3 msk oxfond (buljongtärningar går också bra)1 dl rött vin3 dl vatten2 lagerbladlite timjanLägg på locket och ställ i kall ugn i 200 grader i ca
Servera med kokt potatis, sallad och rött vin. Nötkött kokt i öl i lergryta. 1 msk vinbärsgelé. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. 1 msk vinbärsgelé
Slå på vin och soja, sätt på locket. Blötlägg lergrytan en halvtimma innan den skall användas. Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök, morötter och vitlök
Häll i vinet. Olivkyckling i lergryta med curryris (2 pers). 1 dl rödvin. Gör i ordning lergrytan genom att blötlägga den i en vattenfylld diskho i 10 – 20 minuter. curry, kyckling, lergryta, oliver, rödvin, ris, zucchini 4 st kycklinglår. 1 dl rödvin
Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan. 2 dl rödvin