Bryn steken runtom i smör och salta och peppra. så Herrgårdstek i Lergrytan vart dagens söndagsmiddag. Det är sådan här mat man längtar efter när man kommer hem koka potatis och fixa en stek är inget man gör i Mc Donaldsträskets gemensamma studentkök
Stek svampen i smör och pressa över en vitlöksklyfta. Middagen var vällagad och bestod av hel kyckling i lergryta serverad med en höstinspirerad matvetesallad
Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick. Till detta serverades Brysselkål eller Rosenkål som det också heter med smör och salt
Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
Stek den skivade purjon i smör tills den blir mjuk och blank salta peppra. Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Att laga den i lergrytan blir så gott och mört tycker jag, men vill man går det lika bra i en gryta på spisen också
Jag tror det kan funka med en liten lergryta också, men det har jag inte testat. Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek
Eventuellt kan man slänga i på några klickar smör. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta