Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Jag hade länge velat ha en lergryta, men min tanke var då aldrig att jag skulle baka i den. Men när jag satt där och drack mitt kaffe och filosoferade så slog det mig att visst måste man kunna baka bröd i lergrytan
Bruna chilibönor i lergryta – ett recept med mycket utrymme för floyd. 0,5-1 dl sirap. Lägg allt i en tätslutande gryta, lergryta eller slowcoocker och baka på låg värme 120-140° värme i 2-4h. 0,5-1 dl sirap
Det här receptet är ur den senaste boken Jul i Tofvehult (från förlaget Kakor & Monster), och är perfekt för dig som har en lergryta någonstans i gömmorna
Ringla över lite sirap och klicka över lite smör. Lägg ¾ av kålen i botten av lergrytan. Ljus sirap. Blanda samman vätskan med ströbröd, låt svälla ca 10 min