Fyll bullarna med mandelmassafyllningen och grädde. Receptet är från Leilas "Piece of cake". )Ingredienser, 20 st bullar1 msk kardemumma3 dl mjölk50 färsk jäst för söt deg1 1/2 dl strösocker1/2 tsk salt150 gr mjukt smör1 äggca 11-12 dl vetemjölMandelmassafyllning400 gr mandelmassa25 gr smörSkvätt mjölkGör så här1 Värm mjölken och kardemumman till 37 grader
Tillsätt mandelmassan i smeten. 100 g mandelmassa, riven. 100 g mandelmassa, riven. Passa på att baka med äpplen till fredagsfikat nu när de finns i överflöd
Den mjuka bädden ovanpå fågelboet har jag gjort av mandelmassa. Jag såg ett recept från Leila Lindholm där hon hade gjort ett fågelbo av mandelmassa med hjälp av en vitlökspress
Bulldegen var Leilas, och jag gillar den även om den kanske smakar lite väl mycket smör. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
3 ekologiska ägg2 dl Kesella 10 %1 dl crémè fraiche1 dl strösocker100 g riven mandelmassa1 liter bär av valfri sort (frysta eller färska)25 g mandelspånBlanda samman smör, vetemjöl och florsocker. 100 g riven mandelmassa
Tillsätt riven mandelmassa i smeten. 5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa salt100 g mandelmassaFyllning2 st stora äpplen1 msk smör2 msk strösocker2 tsk malen kanelSmör och ströbröd till formenGör så här1. 100 g mandelmassa
Provade Leilas recept för fastlagsbullar eller semlor som det heter i Sverige. Hade inte planerat att baka, så jag hade ingen mandelmassa hemma, så fyllningen fick bestå av hallonsylt och det är inte heller fy skam
Rör innanmätet krämigt med riven mandelmassa, lite vaniljsocker och en skvätt grädde. Hur som helst är det nu 3 veckor kvar till fettisdagen och jag har fått mammas recept på de semlorna hon gjorde där hon utgick från Leilas recept och gjorde vissa modifikationer. 400 g mandelmassa
Min vana trogen piffade jag till den genom att riva lite mandelmassa över äpplena innan locket lades på och dessutom böt jag även ut strösockret i fyllningen mot rårörsocker
Min vana trogen piffade jag till den genom att riva lite mandelmassa över äpplena innan locket lades på och dessutom böt jag även ut strösockret i fyllningen mot rårörsocker