Leilas mandelmassa recept

Leilas saftiga semlor

Leilas saftiga semlor

Fyll bullarna med mandelmassafyllningen och grädde. Receptet är från Leilas "Piece of cake". )Ingredienser, 20 st bullar1 msk kardemumma3 dl mjölk50 färsk jäst för söt deg1 1/2 dl strösocker1/2 tsk salt150 gr mjukt smör1 äggca 11-12 dl vetemjölMandelmassafyllning400 gr mandelmassa25 gr smörSkvätt mjölkGör så här1 Värm mjölken och kardemumman till 37 grader
Leilas saffrans- och romsnurror

Leilas saffrans- och romsnurror

Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör, råsocker och rom till en slät massa. 200 g mandelmassa. Värm mjölk och saffran till max 37 grader
Gammeldags äppelkaka med mandelmassa

Gammeldags äppelkaka med mandelmassa

Tillsätt mandelmassan i smeten. 100 g mandelmassa, riven. 100 g mandelmassa, riven. Passa på att baka med äpplen till fredagsfikat nu när de finns i överflöd
Blåbärspaj med mandelmassa

Blåbärspaj med mandelmassa

Då var det dags att pröva min nya pajform från leilas härliga butik i Stockholm. Blanda ihop ägg, crème fraiche, riven mandelmassa och rårörsocker
Klassiska kanelbullar!

Klassiska kanelbullar!

Bulldegen var Leilas, och jag gillar den även om den kanske smakar lite väl mycket smör. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
Semlemuffins

Semlemuffins

mandelmassa eller vaniljkräm. mandelmassa eller vaniljkräm. Lägg på mandelmassa (ev. mandelmassa eller vaniljkräm
Körsbärspaj

Körsbärspaj

3 ekologiska ägg2 dl Kesella 10 %1 dl crémè fraiche1 dl strösocker100 g riven mandelmassa1 liter bär av valfri sort (frysta eller färska)25 g mandelspånBlanda samman smör, vetemjöl och florsocker. 100 g riven mandelmassa
Gammeldags äppelkaka med vaniljsås

Gammeldags äppelkaka med vaniljsås

Tillsätt riven mandelmassa i smeten. 5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa salt100 g mandelmassaFyllning2 st stora äpplen1 msk smör2 msk strösocker2 tsk malen kanelSmör och ströbröd till formenGör så här1. 100 g mandelmassa
Saffransbullar och lussekatter

Saffransbullar och lussekatter

Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnor och riven mandelmassa till en krämig fyllning. 1 dl riven mandelmassa. 1 dl riven mandelmassa
FASTLAGSBULLAR

FASTLAGSBULLAR

Provade Leilas recept för fastlagsbullar eller semlor som det heter i Sverige. Hade inte planerat att baka, så jag hade ingen mandelmassa hemma, så fyllningen fick bestå av hallonsylt och det är inte heller fy skam
Mumsiga semlor med vaniljmandelfyllning

Mumsiga semlor med vaniljmandelfyllning

Rör innanmätet krämigt med riven mandelmassa, lite vaniljsocker och en skvätt grädde. Hur som helst är det nu 3 veckor kvar till fettisdagen och jag har fått mammas recept på de semlorna hon gjorde där hon utgick från Leilas recept och gjorde vissa modifikationer. 400 g mandelmassa
{Blåbärspaj med kardemumma}

{Blåbärspaj med kardemumma}

120 g mandelmassa, grovriven. 120 g mandelmassa, grovriven. Augusti är en månad som ger mig blandade känslor
Klassisk äppelpaj

Klassisk äppelpaj

Min vana trogen piffade jag till den genom att riva lite mandelmassa över äpplena innan locket lades på och dessutom böt jag även ut strösockret i fyllningen mot rårörsocker
Klassisk äppelpaj

Klassisk äppelpaj

Min vana trogen piffade jag till den genom att riva lite mandelmassa över äpplena innan locket lades på och dessutom böt jag även ut strösockret i fyllningen mot rårörsocker
Semmelmuffins

Semmelmuffins

Grundreceptet till muffinsen kommer från Leilas bok A piece of cake, men jag har lagt till kardemumma och lite extra vaniljsocker