Bland annat idag så gjorde jag laxpytt med kaviarsås. Laxpytt med grön sparris och kaviarsås (4 pers). 40 g svart kaviar (eller stenbitsrom). 40 g svart kaviar (eller stenbitsrom)
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
4 portioner600 g skinn- och benfri laxfilé500 g mandelpotatis eller vanlig potatis½ zucchini, ca 150 g1 rödlök150 g gröna bönor (frysta eller färska)3 msk hackad dill1 burk lätt creme fraiche, 2 dl1 burk stenbitsrom, 80 g½-1 msk riven pepparrot1 citron100 g körsbärstomaterOlivoljaFlingsaltSvartpeppar, nymalen Sätt ugnen på 225 grader
4 portioner1½ skivad gul lök500 g kokt kall färskpotatis400 g rensad laxfilé300 g gröna bönor1 burk vattenkastanjerCa ½ tsk citronpepparSaltPepparRosa sås1 dl vispgrädde2 dl crème fraicheCa 60 g röd stenbitsrom½ dl finhackad purjolök½ msk citronsaft1 par nypor vitpeppar Vispa grädden till såsen lätt och rör ner crème fraiche, rom, purjolök och smaka av med citronsaft och peppar