Laxpytt stenbitsrom recept

Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

Dagens middagstips är en laxpytt med romsås. 40 g stenbitsrom eller annan rom. 40 g stenbitsrom eller annan rom
Laxpytt med grön sparris och kaviarsås

Laxpytt med grön sparris och kaviarsås

Bland annat idag så gjorde jag laxpytt med kaviarsås. Laxpytt med grön sparris och kaviarsås (4 pers). 40 g svart kaviar (eller stenbitsrom). 40 g svart kaviar (eller stenbitsrom)
Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

50 g stenbitsrom. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisen och skär den i bitar. Skala och klyfta rödlöken
Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

4 portioner600 g skinn- och benfri laxfilé500 g mandelpotatis eller vanlig potatis½ zucchini, ca 150 g1 rödlök150 g gröna bönor (frysta eller färska)3 msk hackad dill1 burk lätt creme fraiche, 2 dl1 burk stenbitsrom, 80 g½-1 msk riven pepparrot1 citron100 g körsbärstomaterOlivoljaFlingsaltSvartpeppar, nymalen Sätt ugnen på 225 grader
Romsås

Romsås

Här serverades den till gårdagens laxpytt. Här serverades den till gårdagens laxpytt. 50 g Löjrom eller Stenbitsrom. 50 g Löjrom eller Stenbitsrom

Laxpytt med rom

40 g stenbitsrom. Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. Skär sparrisen i cm-tjocka bitar

Laxpytt med romsås

100 g stenbitsrom. Skär den kokta potatisen i klyftor. Skala och strimla löken. Hetta upp lite smör i en panna och fräs potatis och lök lätt

Laxpytt

Ca 60 g röd stenbitsrom. Vispa grädden till såsen lätt och rör ner crème fraiche, rom, purjolök och smaka av med citronsaft och peppar

Laxpytt med romsås

1 burk stenbitsrom. Sätt ugnen på 225 g. Skölj/skrubba potatisen och skär den i bitar. Skär zucchinin i bitar

Laxpytt med romsås

50 g löjrom eller stenbitsrom. Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. Skär sparrisen i cm-tjocka skivor

Laxpytt

4 portioner1½ skivad gul lök500 g kokt kall färskpotatis400 g rensad laxfilé300 g gröna bönor1 burk vattenkastanjerCa ½ tsk citronpepparSaltPepparRosa sås1 dl vispgrädde2 dl crème fraicheCa 60 g röd stenbitsrom½ dl finhackad purjolök½ msk citronsaft1 par nypor vitpeppar Vispa grädden till såsen lätt och rör ner crème fraiche, rom, purjolök och smaka av med citronsaft och peppar