Laxpytt med romsås
clao
clao

Laxpytt med romsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g Lax
  • 1 Gul lök
  • 500 g (8-10 st) Potatis (färsk om det finns)
  • 1 knippe grön Sparris
  • ½ Citronzest och saft
  • olja
  • Salt och Vitpeppar
  •  
  • Romsås
  • 2 dl creme fraiche eller gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • 50 g rom
  • 1 st liten rödlök småhackad
  • 2 tsk hackad gräslök
  • 2 tsk dill
  • 2 krm paprikapulver
  • lite citronsaft
  • Salt och vitpeppar

Beskrivning

    Skär potatis, sparris och lax i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka löken i mindre bitar.
    Koka upp potatisen och lägg även sparrisen i kokande vatten (max 1 minut) och lägg sedan åt sidan.

    Stek lök och potatis i olja i ca 5 minuter
    Stek därefter laxen i en egen stekpanna i ca 3-4 min.

    Blanda sedan försiktigt ner laxen i pytten.
    Smaksätt med salt, vitpeppar, citronsaft och rivet citronskal.
    Blanda samman allt försiktigt.
    Vänd runt allt i pannan

    Romsås:
    Vänd ner alla ingredienserna i gräddfilen och avsluta med att smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    Rör om.
    Ställ kallt en 30 min innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.